• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Midyat’ta "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” farkındalık etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması, yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen "Önce Yaya Uygulaması" kapsamında "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" sloganıyla Mardin’in Midyat ilçesinde de farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.



Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi tarafından Cumhuriyet Bulvarı Hükümet Konağı önündeki Yaya geçidine kırmızı çizgi çizilerek yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekildi. Bulvardan geçiş yapan sürücülere yayalara öncelik verilmesi uyarısı yapılarak bilgilendirme broşürleri verildi.  

Etkinliğe katılan Midyat İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü de sürücülere bilgilendirme broşürleri vererek uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Etkinliğe katılan lise öğrencileri de ellerinde dövizlerle yaya geçidinden geçerek sürücülerin yayalara öncelik vermesi gerektiğini hatırlattı.

Emniyet Müdürü Tüylü etkinlik dolayısıyla yaptığı konuşmada, "Midyat ilçemizde sağlıklı bir trafik düzeninin sağlanması, hem sürücülerin hem de yayaların sağlıklı bir şekilde işlemlerin yerine getirmesi trafik akışının düzeninin olması için zaman  zaman etkinlikler düzenliyoruz. İçişleri Bakanımızın katkılarıyla ve talimatlarıyla trafikte yaya öncelikli trafik projesi gerçekleşti. Bizde bu amaçla ilçemizde bu etkinliği düzenledik. Çocuklarımıza, gençlerimize ve sürücülerimize öncelikli yaya bilincini geliştirmek amacıyla etkinlerimize zaman zaman devam edeceğiz." dedi.

Etkinliğe öğrencileriyle birlikte katılarak destek veren Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kaya ise "Ülkemizde yaya trafiği açısından ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Fakat son yıllarda özellikle yayalara ve yaya geçitlerine dikkat çekmek adına bu tür etkinlikler yapılmaya başlandı. Bizde öğrencilerimizle birlikte geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu etkinlikte yer aldık. Amacımız yayalara ve özellikle yaşlı ve çocuklara bu anlamda yaya geçitlerine yer vermek, sürücülerimize, insanlarımıza bu bilinci aşılamaktır. Umarım niyetimiz ve çabamız hâsıl olur." diye konuştu. 

Etkinliğe katılan Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hediye Nurdoğdu ve Ayşe Çetiz sürücülerin çok dikkatli olmaları ve hız sınırına riayet etmeleri gerektiğini söylediler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir