• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Ortaokul ve lise öğrencileri sınava hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eğitime önemli destekler sağlayan Şahinbey Belediyesi, öğrencilerin başarı seviyesini artırmak için her ay 12 bin öğrenciye yönelik LGS ve TYT deneme sınavları yapıyor.

Akyol Ortaokulu’nda deneme sınavına giren öğrencileri Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç ile birlikte ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,  öğrencilere başarılar diledi.

 

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, deneme sınavlarının öğrencilerin seviyelerini görmeleri anlamında önemli olduğunu belirtti.

Şahinbey ilçesinde 10 bin öğrencinin deneme sınavına girdiğini belirten Şahin, “Bu sınav emeklerinizin hangi aşamada olduğunu görmeniz için önemli bir deneyim. 10 bin kişi için böyle bir organizasyonun yapılması çok zor. Bu durumda da eğitimin tüm alanlarında Şahinbey Belediyemiz devreye giriyor. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin hangi aşamada olduğunu görmesi çok önemli. Öğrencilerimize derslerinde başarılar dilerim.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Şahinbey ilçesinin eğitim seviyesini en üst seviyeye çıkarmak istediklerini söyledi.

Şahinbey ilçesinde eğitim başarısının yükselmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, “Bunun içinde gerek kaynak kitap dağıtımıyla gerek ara ara yapmış olduğumuz deneme sınavlarıyla öğrencilerimize destek oluyoruz. 8’inci sınıfa giden 10 bin öğrencimize deneme kitapçıkları dağıttık ve aynı anda sınav yapıldı. Böylelikle hem ilçemizin eğitim seviyesini ölçmüş oluyoruz hem de öğrencilerimizi sınava hazırlamış oluyoruz. İlçemizin her alanda olduğu gibi eğitimde de bir numara olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç da öğrencilerin deneme sınavlarıyla gerçek sınava hazırlandığını belirterek şunları söyledi:

“Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz ilimizin en şanslı öğrencileri. Sene başında 266 bin soru bankasını Şahinbey Belediyemiz öğrencilerimize hediye etti. Daha sonra 6 soru bankasından oluşan set, geçtiğimiz hafta da yine soru bankaları kitapçığı dağıtıldı. Şimdi de 10 bin öğrencimize deneme sınavları yapıldı. İnşallah bunların her ay devam etmesi sınava kadar çocuklarımızı gerçek sınav atmosferine hazırlanmasını sağlayacak. Deneme sınavlarında gerçek sınavlardaki gibi tüm kurallar bire bir uygulanıyor. Gençlerimizin çıtayı geçtiğimiz yılki çıtadan daha da yukarıya çıkaracaklarını inanıyorum.” (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir