• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Vekillere yüzde 50 indirimli dil kursu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), milletvekillerinin yabancı dil kurslarına ödeyecekleri ücretin yarısını bütçeden karşılayacak.

AYLIK 490 TL ŞARTI!

TBMM İdari Amiri Halil Özcan'ın imzasıyla milletvekillerine bir yazı gönderildi. Yazıda Milletvekili olan ancak hala yabancı dili olmayanların eğitiminin yüzde 50’sinin Meclis bütçesinden karşılanacağı belirtildi. TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı'nın, yabancı dil kursu ödemelerine ilişkin yaptığı duyuruda, "2021 yılı içinde milletvekillerinin katılmak istedikleri yabancı dil kursları için Bütçe Kanunu E Cetveli hükümleri uygulanacaktır. Milletvekilleri, yurt içinde yerli ve yabancı dernek, vakıf veya kuruluşlarca açılan ve yeterlilikleri Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilen kurslar ile üniversitelerin açmış olduğu dil kurslarına kayıt yaptırabileceklerdir. Yabancı dil kurslarına katılacak milletvekillerinin aylık 490 TL'yi geçmemek şartıyla kurs giderlerinin yüzde 50'si gelir vergisi tevkifatı yapılmaksızın karşılanacaktır" ifadeleri yer aldı.

VEKİLLER İMPLANTI DA ÜCRETSİZ YAPTIRIYOR

Geçen yıllarda ise yine halkın tepkisini çeken bir karar alınmış ve milletvekillerinin ücretsiz implant hakları 8’den 12’ye çıkarılmıştı. Ayrıca bu hakkın vekillerin ailelerine de verilmesi kararlaştırılmıştı.  Yine alınan kararlara göre Meclis’in ödeyeceği gözlük ve çerçeve bedelleri de arttırılmıştı.  Gözlük çerçeve için 350 lira, gözlük camı için 200 lira, işitme cihazında her kulak için 3 bin lira ve tamir ücreti Meclis bütçesinden ödenmesi kararlaştırılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir