• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
“Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın katılımıyla gerçekleşen törende, İl Valisi Yırık ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları çocuklarla birlikte yaya geçidi boyadı.

Törende konuşan Yırık, “Ülkemizde 2019 yılı itibariyle İçişleri Bakanlığımızın yaya öncelikli trafik yılı ilan edilerek ‘Önce Yaya, Önce Hayat’ sloganıyla Karayolları Trafik Kanununda bir dizi değişiklik yapılmıştı. Bu değişiklik ile birlikte özellikle okul ve yaya geçitlerinin olduğu alanlarda herhangi bir uyarı levhası yok ise önceliğin yayalara verilmesini amaçlayan bir uygulamayı bakanlığımız yürürlüğe koydu. 2021 yılı itibariyle sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde karayolları trafik güvenliği eylem planı çerçevesinde Türkiye’mizin bugün itibariyle her vilayetinde bu saat itibariyle ‘Yayalar Bizim Kırmızı Çizgimizdir.’ Sloganıyla, bir farkındalık oluşturmak amacıyla tüm sürücülerimizi bilinçlendirmek ve bu duyarlılığa kavuşturmak için burada hep birlikte çalışma yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Elazığ’ın risk haritasındaki renginin kırmızıya dönmesi hakkında da konuşan Yırık, “Önce orta riskli bir vilayet iken, sınırlandırmanın tedrici bir şekilde kalkmasıyla birlikte rakamlarımız yavaş yavaş yükselmeye başladı. Bu sayı önce turuncu renge doğru daha sonra da kırmızı yani yüksek riskli alanA geçti. Vatandaşlarımızın tekrar sınırlandırmalarla karşılaşmamaları için kontrollü sosyal hayata geçmesi, izole bir şekilde kalmayı tercih etmesi, başkalarının da hayatlarını tehlikeye atmadan senkronize bir şekilde çalışması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir