• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Google Başına İş Açtı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bütün dünyayı evinize taşıdı, gidemeyeceğiniz sokakları görme imkanı tanıdı. Milyonların işini kolaylaştıran internet devi Google `ın bu çalışmaları, başına iş açtı.

Street View , yani Sokak Görünümü servisi ile birçok bölgeyi olduğu gibi gösteren Google, kişisel verileri izinsiz topladığı için 7 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

2008- 2010 yılları arasında sokaklardan görüntü kaydeden Google aracı, özel kişilere ait kablosuz internet ağları üzerinden email, şifre ve internette arama tarihçesi gibi bilgileri topladı.

Olayın ortaya çıkması üzerine ABD`de 38 eyalet ile mahkemelik olan Google, 7 milyon dolar ödemeyi ve toplanan bütün verileri silmeyi kabul etti. Yapılanların hata olduğunu söyleyen şirket, kişisel bilgilerin hiçbir şekilde kullanılmadığını açıkladı.

Google`ın topladığı bilgilerin tamamını silmesine ve ayrıca gizlilik ve veri kullanımı konusunda çalışanlarına yönelik 10 yıl sürecek bir eğitim programı başlatmasına karar verildi. Google ayrıca, tüketicilerin kablosuz internet ağları üzerinden erişilebilen kişisel bilgilerini nasıl güvenli hale getirecekleri konusunda bilgilendirici bir reklam kampanyası yapacak.

7 milyon dolar, bugüne kadar bu konuda verilen en büyük ceza. Ancak günlük geliri ortalama 100 milyon dolar olan Google için bu miktar, okyanusta bir damla. Zira Google`ın 2012`deki cirosu 50 milyar dolara ulaştı. Google verilen cezayı eleştiren birçok kurum, 7 milyon doların yeterli olmadığını savunuyor.

Samanyoluhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir