• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
Fransa'da müslümanların açık alanda namaz kılmalarına karşı kampanya başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağcı partiye bağlı bir Fransız siyasetçi olan Andrea Kotarak, resmi Facebook sayfasında, şehirdeki meydanlarda namaz kılan Müslümanların bazı fotoğraflarını paylaşarak "büyük bir skandal" olarak nitelendirdiği bir video yayınladı. Kotarak ayrıca Grenoble sakinlerinden Müslümanlar hakkında şikayetler aldığını ileri sürdü.

Kotarak, şikayetlerin "şehirlerindeki halk barışını korumak isteyen Fransa'yı seven" Fransız vatandaşları tarafından yapıldığını belirterek, "İslamcıların, kamusal alanını kontrol etmelerini ve şehrin okullarının, yetimhanelerin önünde ibadet etmelerini istemiyoruz" dedi.

Kotarak videosunda, kamusal alandan faydalanırlarken yaşananların "laiklik ilkelerinin ve Fransız Cumhuriyeti değerlerinin ihlali" olduğunu, halkın müslümanların katılımı olmadan barış içinde yaşama arzusuna bir tecavüz olduğunu söyledi.

Fransız aşırılık yanlısı siyasetçi, Grenoble belediye başkanının bu sahneleri durdurmaması halinde, doğrudan Grenoble'daki güvenlik güçleriyle koordineli olarak bu tür sahnelerin kamusal alanda tekrarlanmasını önlemek için çalışacağına söz verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir