• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
Mersin'de “Önce Yaya Uygulaması” farkındalık etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Karayollarında yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıplarının azaltılması ve 2021 yılı sürecinde yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini arttırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer işaretlemeleri ile bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak amacıyla Mersin Valisi Ali İhsan Su farkındalık etkinliğine katıldı.

2019'da başlatılan kampanya hakkında konuşan Vali Su, “İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda tüm illerimizde ve ilimizde de yaya güvenliğine yönelik 2019 yılından itibaren bir dizi kampanya ve çalışmaları başlattık ve sürdürüyoruz. Bu çerçevede biliyorsunuz 'Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın' kampanyasıyla 2019 yılını yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmiştir. Bu şekilde o kampanyayı sürdürdük ve aynı şekilde sürdürmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Su, “Trafikte yaya güvenliği biliyorsunuz çok önemli, bu çerçevede özellikle trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde bugün de kırmızı çizgimizi çizdik. Yani yayaların güvenliği bizim kırmızı çizgimiz bu anlamda tüm sürücülerimize buradan bir kez daha ifade edelim ki özellikle okul önlerinde ve yine trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde yaya geçen vatandaşlarımıza mutlaka öncelik verilmesi sürücü arkadaşlarımızın bu konuda duyarlı davranması ve bu anlamda yaya geçitlerine yaklaşırken mutlaka suratını azaltmalı ve eğer bir yaya vatandaşımız geçiyorsa ona öncelik vermesini arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir