• DOLAR 32.573
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2432.858
  • ...
SON DAKİKA
Gazze`de Kudüs ve Tutuklulara Destek Maratonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Atletizm Federasyonu(FAF) tarafından düzenlenen maratona, Gazze`deki Filistin Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Gençlik ve Spor Bakanı Muhammed el-Medhun`un yanı sıra bazı milletvekilleri ve Gazze`deki Filistinli grupların liderleri de katıldı.

Medhun maratonun, Gazze`deki ulusal grupların katılımıyla İsrail cezaevlerindeki tutuklularla dayanışma amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Medhun, ``Filistinlileri, bir kaç aydan beri İsrail cezaevlerinde kesintisiz açlık grevi yaparak rekor kıran tutuklular meselesi çevresinde birleştirmeye çalışıyoruz`` dedi.

Bakan Medhun, Filistinlilerin sıkıntılarını, dünya genelinde büyük taraftarı olan ve herkesin anladığı maraton aracılığıyla dünyaya duyurmayı hedeflediğini belirterek, bakanlığının İsrail cezaevlerindeki tutuklularla ve Mescid-i Aksa ile dayanışma amacıyla sportif etkinlikler düzenleyeceğini dile getirdi.

Meclis Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr da, ``Filistin halkının tamamı, işgalci İsrail cezaevlerindeki tutukluları özgürlüğüne kavuşturmak için birleşiyor. Filistinliler, İsrail`e karşı mücadele ve direnişlerini kutsal toprakların tamamı kurtarılana kadar devam ettirecek`` dedi.

Fetih Hareketi milletvekillerinden Feysal Ebu Şehla ise ``İsrail cezaevlerindeki tutuklulara destek için düzenlenen ve Filistinli grupların tamamının katıldığı maratonun ulusal birliği somutlaştırdığını`` kaydetti.

Ebu Şehla, ``Tutuklularımız bütün dünyanın yardımına muhtaç, biz onları bırakmayacağız ve özgürlükleri için çalışacağız`` diye konuştu.

Filistin Atletizm Federasyonu Başkanı Nadir Haleva da, ``Filistinli direnişçilerin, entellektüellerin, sporcuların ve siyasilerin, el birliğiyle İsrail cezaevlerindeki tutukluları özgürlüklerine kavuşturmak için çalıştığını`` ifade etti.

Haleva, ``İşgalci İsrail, tutuklulara karşı en çirkin terör ve işkenceyi uyguluyor. Bu nedenle biz düzenlediğimiz maraton aracılığıyla tutuklulara destek olmaya ve onların mesajını dünyaya yeni bir dille duyurmaya çalışıyoruz`` dedi.

Bu ay başında İsrail cezaevlerindeki tutuklulardan Arafat Ceradat`ın vefat haberinin ardından Filistinli gruplar Ceradat`ın işkenceyle öldürüldüğünü belirtmiş, İsrail cezaevi yetkilileri ise suçlamaları reddederek,Ceradat`ın kalp krizi sonucu öldüğünü iddia etmişti.

İsrail cezaevlerindeki bazı Filistinli tutuklular, 200 günden fazla süreden beri açlık grevinde ve bunlardan biri olan Samir el-İsavi de 01 Ağustos 2012`den beri açlık grevine devam ediyor. (AA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir