• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
HÜDA PAR’dan Midyat ilçesinde esnaf ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir yılı aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle zor günler geçiren ilçe esnafını ziyaret eden HÜDA PAR heyeti esnafın son durumları hakkında bilgi aldı.

HÜDA PAR Mardin il Başkanı İsmail Çevik beraberindeki heyetle ilk olarak olarak Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi’yi ziyaret etti.

Burada Oda Başkanı Rıfat Direkçi’den Midyat esnafının son durumu hakkında bilgi alan Çevik, HÜDA PAR olarak her zaman esnafın dert ve sıkıntılarını dinleyerek ilgili birimlere iletmeyi önemli bir görev olarak gördüklerini ifade etti.

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Oda Başkanı Direkçi ise, esnafın sorun ve sıkıntılarını aktardı. En büyük sorunun ilçede sayıları gittikçe artan zincir marketlerin olduğunu ifade eden Direkçi,  bir an önce yerel yönetimlerin buna el atması gerektiğini söyledi.

Ardından bir kısım esnafı ziyaret eden Çevik ve beraberindeki heyet esnafın sorunlarını dinledi. Konu hakkında bir rapor oluşturularak genel merkez aracılığıyla ilgililere iletilmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik esnafa bereketli işler dileğinde bulundu.

Yapılan ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çevik, nedeniyle zor günler geçiren esnafa desteklerin artırılması gerektiğini söyledi. Özellikle uzun süre kapalı kalan esnafın zor durumda olduğunu belirtti.

“Her hallerine şükreden esnafımıza vefa borcumuz var”

Zor günler geçiren esnafın vefasızlıktan yakındıklarını dile getiren Çevik “Midyat İlçe Teşkilatımız ve yönetimi ile birlikte esnaf ziyaretlerini yaptık. Kısmen yaptığımız esnaf ziyaretlerinde elhamdülillah her ne kadar salgın dönemi de olsa genel itibariyle her ne kadar sıkıntı çekseler de esnafımızın şükreder hallerini gördük. Ve genel itibariyle bazı sektörlerdeki esnafımız hiç siftah yapamadıklarını müşahede ettik. Tabi bu durum her ne kadar şükür hali varsa da esnafımızın bu konuda birçok eksiklikten dolayı kendilerine karşı vefa duygusunun noksanlığından şikâyetçi idiler.” dedi.

Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odasına ziyaret

Beraberindeki heyetle Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi’yi ziyaret eden İl Başkanı Çevik yapılan ziyaret ile ilgili şunları söyledi: “Bu arada Esnaf ve Sanatkârlar Odamızı da ziyaret ederek genel itibariyle esnafımızın sorunlarıyla alakalı bilgi alışverişinde bulunduk. Kısmen özellikle gıda sektörünün fazla etkilenmediğini, dövizden kaynaklı çok zamların yaşandığını ama döviz düştüğü halde bu zamların geri alınmadığını, bazı sektörlerinde siftah yapamadıklarını, çektikleri kredileri ödeyemez hale geldiklerini ve ileride bunlara icra ve haciz yoluyla birçok sıkıntı yaşayacakları dile getirildi.”

Oda Başkanı Direkçi’den esnafın sıkıntılarını dinlediklerini belirten Çevik “Diğer bir sıkıntı da şudur. Büyük marketlerin ilçede bazı kriterler gözetilmeden çok sayıda açılması küçük esnafı bitirme noktasına getirmiştir. Midyat’ın özelinde genel olarak ilgili mercilere şunu söylemek istiyoruz. Tabi ki büyük marketler olacak ve olmalıdır. İnsanlar bunlardan istifade etmelidir. Ama bunlara karşı küçük esnafımızı muhafaza etmek amacıyla bunlara bazı kriterler getirilmeli. Mesafe uygulamaları kuralları getirilmelidir ki küçük esnafımızda ayakta kalabilsin. Ve kendi ailelerine maddi anlamda bakabilsinler.” diye konuştu.

“Halkımızın ve esnafımızın sesi olmaya devam edeceğiz”

Esnafın ve halkın sıkıntılarını genel merkezleriyle paylaşacaklarını belirten Çevik, “Bizler HÜDA PAR olarak, her zaman; adalet ekseninde toplumumuzun sorunlarını dile getirme, esnafımıza ses olma ve hele hele bütün alanlarda ses olmak için sahalarda olmaya devam edeceğiz. Ve bu esnafımızın sıkıntılarını dile getirecek yeri gelir genel merkezimizle paylaşacağız. Sadece Midyat değil, genel itibariyle ilçelerimiz illerimizin yansıması,  illerimizde bütün ülkenin bir yansıması olarak kabul ediyoruz. Rabbim, bu sıkıntılı dönemleri hep birlikte atlatmamıza, bu hastalıktan ve sıkıntılardan kurtularak hayırlı kapılar açsın.” ifadelerini kullandı.
Yapılan ziyaretlerde Mardin il Başkanı Çevik’e;  HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Başkan Yardımcısı Ekrem Zerey, İlçe Sekreteri  Abdulkadir Arbağ ve HÜDA PAR Merkez Artuklu İlçe Başkan Yardımcısı Lokman Koç eşlik etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir