• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Diyarbakır ulaşımındaki "Ring Sistemi" halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ring sisteminin uygulandığı noktalardan olan Üçkuyular TOKİ'lerde ikamet edenler, şehir içi ulaşımda yapılan düzenlemeyle birlikte getirilen bu sistemin kendilerini mağdur ettiğini ifade ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni düzenlemeyle birlikte uygulanmaya başlayan ring sistemine tepki gösteren Üçkuyular TOKİ sakinleri, bu sistemle birlikte araçlarda yoğunluk oluştuğunu söyledi.

Aktarma yöntemine göre düzenlenen ring sisteminde çokça vakit kaybı yaşadıklarını dile getiren halk, yetkililerden bu işe el atmalarını istedi.

 

Üçkuyular TOKİ sakinleri adına konuşan Halim Kahraman, "Toplu taşımalar eskisi gibi devam etsin. Yoksa bize yazık oluyor. Çünkü halk en az 2 araç değiştirmek zorunda kalıyor. Yetkililerden ricamız eski uygulama devam etsin, aksi taktirde bu bir zulümdür ve hakkımızı helal etmiyoruz." ifadelerini kullanarak şikayetlerini dile getirdi.

"Ring sistemini kabul etmiyor ve eski sistemin geri gelmesini istiyoruz"

Ring araçlarının sık bir şekilde gidip gelmesinin çare olmadığını belirten Kahraman, "Üçkuyular TOKİ sakinleri olarak bu durumu kabul etmiyoruz. Biz ring araçlarıyla buradan hastaneye kadar gitmek istemiyoruz. Zaten salgın sürecindeyiz ve bu süreçte hastaneye götürülmeyi kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Önceden sadece bir araçla Diyarbakır'da istedikleri noktaya gidebildiklerini vurgulayan Kahraman, "Şimdi Diyarbakır'da istediğimiz noktaya ulaşmak için 4 araba değiştirmemiz lazım. Buradan Araştırma Hastanesine gidip oradan başka bir araca aktarılıyoruz. Aktarıldığımız araçla da istediğimiz yere varamıyoruz. Biz bunu kabul etmiyoruz ve eski düzenin geri gelmesini istiyoruz." dedi.

"Ring sistemiyle vakit kaybı yaşıyoruz"

Ring sistemiyle birlikte en az yarım saat vakit kaybı yaşadıklarını belirten Kahraman şunları söyledi:

Önceden yaklaşık 40 dakikada Diyarbakır merkeze gidebiliyorduk. Şimdi araçlar aktarmalı olunca en az bir buçuk saati buluyor. Ayrıca elimizde eşya varsa aktarmalarda perişan oluyoruz. Buralarda memurundan tutun öğrencisine her gruptan insan yaşıyor. Bu insanlar önceden okula veya iş yerlerine erken varabiliyorken şimdi ise en az yarım saat kayıpları oluyor. Ring sisteminden önce nasıl tek seferde Diyarbakır merkeze gidiyorsak aynısı olsun istiyoruz.

Diyarbakır Valisi'nin geçtiğimiz günlerde sosyal medya buluşmalarında, ring sisteminin revize edileceği yönündeki açıklamalarına da değinen Kahraman, "Geçtiğimiz günlerde Vali Bey Üçkuyulardaki ring meselesini halledeceğini söylemişti. Maalesef bu sorun henüz halledilmedi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir