• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
KDP: "PKK hangi hak ve yetkiyle Kürdistan halkına baskı uyguluyor?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nin sınır bölgelerinde alıkoyduğu Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına ajanlık suçlaması yöneltmesine tepkiler devam ediyor.

PKK'nin, kendisine bağlı medyada "söz konusu kişilerin itirafları" şeklinde bir video yayımlamasına tepki gösteren KDP yetkililerinden Bılınd İsmail, "PKK'nin Kürdistan Bölgesi'ndeki varlığı da faaliyetleri de yasal değil. PKK hangi hak ve yetkiyle Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına baskı uyguluyor, onları ajanlıkla suçlayıp istediklerini söyletiyor?" dedi.

"Vatandaşlar hangi konuda PKK'ye dair ajanlık yapacak?" diye soran İsmail, "Asıl PKK'nin kendisi sınırda tüm bölge ülkelerine ajanlık yapıyor. Kürdistan Bölgesi'nin yasalarını çiğniyor ve egemenliğine zarar veriyor. Vatandaşların normal yaşamlarını sürdürmesini engelliyor." ifadelerini kullandı.

"PKK, Kürt özgürlük mücadelesi tarihinde büyük bir sorundur" ifadelerini kullanan KDP'li yetkili, "Hiçbir güç ve grup, PKK gibi diğer Kürt güçleri için bu kadar büyük bir sorun haline gelmemiştir." dedi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Kürdistan Bölgesi'nin siyasi liderliği, PKK'ye birçok kez faaliyet alanının Kürdistan Bölgesi olmadığını, Kürdistan Bölgesi'nin özgür olduğunu ve PKK'nin faaliyetlerine ihtiyacı olmadığını belirtmesine rağmen PKK Kürdistan Bölgesi'ndeki faaliyetlerine devam ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir