• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Sağlık-Sen 14 Mart Tıp Bayramını kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Sağlık-Sen Şube Başkanı Zahir Seven, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yazılı açıklama yaptı.Seven, sağlık alanında yapılan reformların sadece ülkemiz kamuoyunun değil, tüm dünyanın takdirini kazandığını belirterek, \"Ülkemizin en ücra noktalarına kadar ayağa sağlık hizmeti götürüldüğü bir dönüşüme imza atıldı. İstatistiklere göre sağlık hizmetleri, her dört vatandaştan üçünün yüzünü güldürdü. Halkın sağlığına emek veren 400 bini aşkın sağlık çalışanı ise, bu süreçte büyük fedakârlıklar üstlendiler. İnsanüstü bir gayretle, halka sağlık hizmeti ulaştırmak için emeğini değil, hayatını ortaya koyan bir anlayışla çalıştılar. Bu fedakârlıklarının karşılığında halkımızın hayır duasını aldılar, ancak ne yazık ki eşit, güvenli ve hakkaniyetli çalışma koşullarına ulaşamadılar\" dedi.

 

Sağlık politikalarıyla hizmet alan 75 milyon ülke insanına eşit şartlarda sağlık hizmeti sunmak hedeflenirken, hizmet sunan 400 bini aşkın sağlık çalışanı açısından tam tersi bir bakış açısıyla hareket edildiğine dikkat çeken seven, \"Ücret ve diğer sosyal haklarda çalışma barışını bozan uygulamalar sistemleştirildi. Sağlıkta dönüşüm hedeflenirken, dönüşümün kalıcı ve sürdürülebilir olması için gerekli olan en önemli ayrıntılar ihmal edildi. Ben yaptım olduğu mantığı içinde atılan adımlar nedeniyle mutsuz ve motivasyonsuz yüzbinlerce sağlık çalışanı oluştu\" ifadelerini kullandı.

 

Seven, sağlık çalışanının 14 Mart`ta bayram yapabilmesi için asgari taleplerinin karşılanması gerektiğini vurguladı. Seven, çalışanlarda hakkaniyet, güven duygusu tesis edilmesi gerektiğini, çalışma barışı ve iş motivasyonu yeniden sağlanması ve Bakanlığına olan güveni tazelenmesi gerektiğini kaydetti.

 

Sağlık Sen olarak sağlık çalışanları adına tespit ve sorunların çözümü konusunda Sağlık Bakanlığı ve Hükümete çağrıda bulunan Seven, özet olarak isteklerini şöyle sıraladı:
- Tam Gün Yasası`nda hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarının hakları eşit ve adil şekilde düzenlenmelidir.
- Döner Sermaye`de tavan oranları kalkmalıdır.
- Sağlıkta belirlenecek hedeflerde çalışanların yönetime katılımı önemsenmelidir.
- Hem fiziki hem de psikolojik yönden yıpratıcı bir hizmet yürüten sağlık çalışanları da fiilî hizmet zammından yararlanmalıdır.
- 4/B`li sözleşmeli memur istihdamına son verilmeli; mevcut 4/B`li çalışanlar kadroya geçirilmelidir.
- 4/C`li peronel bir an önce kadroya geçirilmeli ve özlük hakları düzeltilmelidir.
- Tüm branşlarda lisans tamamlama hakkı getirilmelidir.\" (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir