• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Türkiye`nin ilk ipek müzesi, Bursa`da açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

BURSA - Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos Tekstil Sanayi Müzesi bünyesinde izlenime sunulan Türkiye`nin ilk `İpek Müzesi`, ipeğin kozadan kumaşa dönüşümüne kadar tüm aşamalarını gözler önüne seriyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ipek kültürünün yaşatılması amacıyla hazırlanan İpek Müzesi ile Bursa`nın sembolleri arasında bulunan Merinos Fabrikası`nın tarihinin önemli ögelerinden ipeği de gelecek nesillere tanıtacağını söyledi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Tekstil Sanayi Müzesi bünyesinde faaliyete başlayan İpek Müzesi`nin açılışına, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNESCO temsilcileri ve İpekyolu Sempozyumu`nun konukları katıldı.

 

Başkan Altepe, geçmişte en önemli üretim maddelerinden biri olan ipeğin Bursa`yla özdeşleştiğini söyleyerek, 1938`den 2000`li yıllara kadar faaliyet gösteren Merinos Fabrikası`nın da kentin sembolleri arasında bulunduğunu hatırlattı. İpek Müzesi ile hem ipeğin hem de Merinos Fabrikası`nın tarihinin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılacağını söyleyen Başkan Altepe, müzede Merinos Fabrikası`ndan çıkan makinelerin çalışır ve üretir vaziyette sergileneceğini, ipeğin kozadan kumaş haline gelene kadar tüm evrelerinin rahatlıkla izlenebileceğini vurguladı.

 

Müzede üretilen ürünlerin satılacağını da ifade eden Başkan Altepe, \"Bir yandan müze ama bir yandan da faaliyet gösterecek bir mekan. İpek kenti Bursa için güzel bir başlangıç oldu bu çalışma. Biz de ipek kültürünün canlandırılması yolunda yapılan çalışmalara katkı koymuş olduk\" dedi.
(Remzi Kalkan / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir