• DOLAR 32.501
  • EURO 34.605
  • ALTIN 2478.456
  • ...

İZMİR - Ege Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu`nda düzenlenen imza törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Candeğer Yılmaz, Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal,Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yeşim Kirazlı,İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Jülide Kesken,İşletme Bölümü Başkanı Prof.Dr.Haluk Soyuer ve Batıçim temsilcileri katıldı.

 

Sağlam adımlarla gittiğimiz bir iş
İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof.Dr.Candeğer Yılmaz; \"Kurumsal protokolu bu sefer köklü bir kuruluşla yapıyoruz. Büyük bir sanayi ile farklı boyutlarıyla işbirliğimizin farklı biçimlerde gelişebileceği bir başlangıç olduğunu düşünerek önemsiyorum. Farklı sanayi işbirlikleri anlamında bugünkü protokol ilkler arasında girmiş bulunuyor. Daha cumartesi günü bir panel yapıldı: 2023`e 10 kala. İzmir`de Ar-ge ve girişimcilik nerelerde gibi bir Sanayi Bakanlığı`nın paneli vardı. Bunu 26 şehirde de yapmak istediklerini söylediler. Bu da üniversite-sanayi işbirliğinin aslında İzmir`de farkındalık biçiminde değil eyleme dönüşmüş biçimde olduğunu gösteriyor. İzmir adına hoş bir şey olduğunu düşünüyorum. Sağlam adımlarla gittiğimiz bir iş diye düşünüyorum\" dedi.

 

Bu protokol kapsamında bünyemize 20 kişi daha ekleyeceğiz
Rektör Prof.Dr.Candeğer Yılmaz`dan sonra protokol ile ilgili konuşma yapan Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal Bu protokolün kendileri için önemli bir gün olduğunu belirtti ve konuşmasına şöyle devam etti;\" Türkiye`nin sayılı üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi`nin İşletme Bilimi bilgi birkimini Batıçim`in işletme bilgi pratiği ile biz bir araya getirmeye bir imza altına alıp,bir protokola bağlıyoruz. Geçmişteki yıllarda Batıçim ve Ege Üniversitesi arasında hem kurumlar arası hem kişisel ilişkilerden kaynaklanan işbirliklerine imza atmıştık.Bizim şirketlerimizde Ege Üniversitesi`nin mezunu olan 50`e yakın kişi çalıştırılıyor.İnşallah bu protokol kapsamında bünyemize 20 kişi daha ekleyeceğiz.Önümüzdeki yıllarda da bu sayıların artmasını arzu ediyoruz.Yaptığımız protokolün ismi üniversite-sanayi işbirliği. Biz bir sanayi kuruluşu olarak buna hakikaten çok önem atfediyoruz. Bunun önemli olmasının sebebi de, biz aslında kendi şirketlerimizde işletmeyi gerçekleştirirken pratik ve modern uygulamaları takip etmeye çalışıyoruz.Fakat sizlerde bu bilgi birikiminin en yenileneni olduğu için şirketler olarak bundan faydalanmamız gerektiğini düşündük.Ve bugünde onu protokol altına alıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz.\"

 

Protokol hakkında bilgi vermeye devam eden Ünal;\" İlk dersimize pazartesi günü başladık. Batı Anadolu`nun 5 farklı grubunun şirketinden 13 farklı biriminden toplam 20 kişi bu eğitime dahil olacak.Eğitim de temel işletme bilgisi,müşteri ilişkileri yönetimi,liderlik,insan kaynakları yönetimi,satış,genel muhasebe ve iş hukuku bölümlerinin yer aldığı 177 saat ve 9 modülden oluşan bir sertifika programını birlikte dizayn ettik. Onu uygulamaya geçirdik.Yine uygulanan bu protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek olan eğitimin yanı sıra biz Ege Üniversitesi öğrencilerine pratik bilgi sağlayarak onların eğitimine katkıda bulunmaya çalışacağız.Karşılıklı bilgi birikimli ve ortak araştırmalar yapabilme zeminini de bu protokol sayesinde yaratmış olacağız.\" dedi.

 

Son derece keyifli işler yapıyoruz
Prof. Dr. Jülide Kesken; \"Son dönemde son derece keyifli işler yapıyoruz.Bu son derece sevindirici.Hem kurumlar arası işbirliği anlamında son derece sevindirici hem de bölgemizdeki kurumların birbirleriyle çok daha yakın ilişkiler kurabiliyor olmaları anlamında da sevindirici. \" dedi. Prof.Dr.Kesken İktisadi İdari Bilimler Fakültesi hakkında bilgi vererek konuşmasına devam etti.

 

Üniversite-sanayi işbirliğinin dağıtım, araştırma, yayın, konferans ve sempozyumlar,bilimsel çalışmalara katkısının öneminden bahseden İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Haluk Soyuer; \"Bu proje Batıçim ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi arasındaki birikimi attıracaktır.Bu protokolle biz aslında bölgenin en önemli endüstri kuruluşu Batıçim`le bizim uzmanlık alanımız da bir sinerji yaratıyoruz.Bu sinerji temelde öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunacak bir alt yapıyı da destekliyor. \"dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından iki kurum arasında işbirliğine gidilmesini sağlayacak protokol imzalandı. (Yunus Şani - İLKHA)