• DOLAR 32.411
  • EURO 35.147
  • ALTIN 2324.692
  • ...
Kocaeli'de 54 STK Ramazan ayında mazlum coğrafyalarda ortak projeler hayata geçirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Düzenlenen toplantıda, yapılacak faaliyetlerin hangi kurumlar üzerinden gerçekleştirileceği, hangi ülkelere öncelik verileceği ve iftar bedellerinin ne olacağına ilişkin konular görüşüldü. STK temsilcileri ise hangi ülkelerde ne tür faaliyetler yaptıkları hakkında bilgi paylaşarak ramazanda yapılacak ortak faaliyetlerle ilgili teklifler sundular.

Toplantı sonrasında İLKHA muhabirine konuşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Dönem Başkanı Muhammet Hanefi Akbulut, hem ramazan ayı faaliyetleri hem de diğer zamanlarda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Dönem Başkanı Muhammet Hanefi Akbulut

Akbulut, "Platformda şu anda gönüllü STK'lar var. Bu STK'lar içerisinde gençlik faaliyetleri yapanlar, sendikalar, insani yardım vakıfları bulunuyor. Birlikte gündemi değerlendirip sahada ortak akılla projeler yapmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Zaman zaman ülke gündemini, insanları ilgilendiren konularla ilgili basın açıklamaları yapıyoruz. Örneğin 28 Şubat'ta darbenin ülkemize getirdiği sıkıntıları farklı programlar ve tiyatro gösterimleriyle anlatıyoruz. Ramazan ayında ümmet iftarları yapıyoruz. Ümmet bilinciyle hem buradaki kardeşlerimiz hem de mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin dertlerine, sıkıntılarına ortak olmaya çalışıyoruz. Derdimiz hep birlikte ortak faaliyetler içerisinde bulunmak ve birbirimize yaptığımız çalışmalarda destek olmaktır." dedi.

Bu yıl ümmet iftarı programını birçok farklı STK üzerinden yapacaklarını söyleyen Akbulut, "Birden fazla coğrafyada eş zamanlı bir iftar organizasyonu ile birlikte Kocaeli'de de STK temsilcileri ve üyeleriyle çorba, pide ve hurma ile iftar yapacağız. Ümmet coğrafyasında ise daha zengin bir menü ile iftar vereceğiz. Derdimiz, oradaki kardeşlerimizle gönül bağı kurmaktır. Bununla ilgili yardım kuruluşlarımız tekliflerini bize sundular. Derneklerimiz, yapılacak projelerin maddi giderlerinin belli bir kısmını kendileri karşılayacak. Platform olarak belirleyeceğimiz bir günde Kocaeli'deki tüm STK temsilcilerimiz ve üyeleriyle, aynı zamanda ümmet coğrafyasıyla eş zamanlı bir iftar programı gerçekleştireceğiz. Tüm STK'lar verebilecekleri miktarı belirleyip üzerlerine düşeni yaptıktan sonra çalışmamızı başlatacağız inşallah." diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir