• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
İşbirliği protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Celal Bayar Üniversitesi arasında; standardizasyon, ürün, hizmet ve sistem belgelendirme, deney ve kalibrasyon hizmetleri alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi, eğitim programları yapılması, ortaklaşa panel, sempozyum, seminer ve benzeri organizasyonların düzenlenmesi, ayrıca otomotiv sektörü alanında TSE Otomotiv Merkezi Başkanlığı ile üniversitenin ilgili birimleri arasında ortak proje hazırlamak, uzman yetiştirmek ve teknik mevzuat eğitimleri vermek gibi konularda işbirliği yapılacak.


Protokol imza törenine, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, TSE Genel Başkanı Hulusi Şentürk, TSE Ege Bölge Koordinatörü Topel Gül, Manisa TSE İl Temsilcisi İsmail Ünlü, TSE Bursa İl Temsilcisi Mustafa Karaman ve TSE Özel Kalem Müdürü Bekir Çengelci katıldı.

Törende konuşan TSE Genel Başkanı Hulusi Şentürk, söz konusu protokolle birlikte TSE ile Celal Bayar Üniversitesi arasında var olan işbirliğinin kapsamının daha da genişleyeceğini ve ülke ihtiyaçlarının yerli kaynaklarla karşılanabilmesine katkıda bulunabileceğini söyledi.


Standardizasyon konusunda Türkiye`nin gelişmiş ülkelere kıyasla geri durumda olduğunu belirten Şentürk, \"Standartlara hakim olamayan ülkelerin ekonomik kalkınmalarını sağlamaları mümkün değil. Bu nedenle bir yandan standardizasyon faaliyetlerimizi etkin hale getirirken, bir yandan da standardizasyon faaliyetleri sonucu doğan belgelendirme, gözetim ve test hizmetlerinden milli kuruluşlarımızın pay almasını sağlamak için bu kuruluşların işbirliğine gitmesi gerekiyor. Bir kurumun tek başına pazarın bu realitesiyle mücadele etmeye gücü yetmez. Kurumlar arasında işbirliği yapmak suretiyle pazarlarımızdaki bu sömürüyü engellememiz, tecrübe ve birikimlerimizi bir araya getirmemiz gerekiyor. Milli kuruluşlarımızın ayrı ayrı yüzde kaç kazandığı hiç önemli değil. Kaynağın yüzde kaçının Türkiye`ye kaldığı çok önemli. Bu münasebetle var olan güçlü ilişkilerimizin daha geniş alanlara yayılmasını istiyoruz. Biz Enstitü olarak her türlü gayreti göstermeye hazırız. Özellikle ileri teknoloji gerektiren alanlarda bunu mutlaka başarmak zorundayız\" dedi.


Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise satın aldığı her üründe \"TSE markası var mı?\" diye baktığını belirterek, TSE`nin Türkiye`nin en güvenilir kurumu olduğunu söyledi. Standartların belirlenmesi noktasında, Türkiye`nin dünyada söz sahibi ülkeler arasına girebilmesi için üniversite olarak ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirtti. (Ramazan Sındırç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir