• DOLAR 32.512
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2428.577
  • ...
İZMİR - MÜSİAD 80. Genel İdare Kurulu kapsamında yapılan toplantılara Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Sağlık Bakanlığı Yetkilileri, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, MÜSİAD`ın Anadolu`daki 35 Şube Başkanı, MÜSİAD Genel Merkez ve Şubelerin Yönetim Kurulu Üyeleri, 14 Temsilcilik , Yurt dışı Temsilcilikleri, MÜSİAD Üyesi İşadamları, İzmir Protokolü, İş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı.
 
Sağlıkta Dönüşüm konulu toplantıda MÜSİAD Genel Başkanı, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu`na sorunlar ve görüş önerileri raporunu sundu. Şube Başkanları, bölgelerindeki sorunları Sağlık Bakanı ile paylaştılar. EXPO 2020 İzmir konulu toplantıda MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, Başkanlara ve MÜSİAD üyesi işadamlarına EXPO`nun bir ülke projesi olduğunu ve adaylık sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. MÜSİAD üyesi işadamlarından yurt dışı temaslarında EXPO 2020 İzmir için destek istemelerini talep etti.
 
`Sağlık Turizmi` paneli
MÜSİAD 80. Genel İdare Kurulu Moderatörlüğünü MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk`un yaptığı "Sağlık Turizmi" Paneli ile sona erdi. Panelin açılış konuşmasında Çabuk, Türkiye`nin ve özellikle İzmir ve çevresinin Sağlık ve Turizm potansiyelinin önemini vurgulayarak, 2023 turizm hedefi olan 50 milyarın 20 milyarının sağlık turizmi ile gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Son yıllarda sağlık alanında ciddi bir dönüşüm yaşayan ülkemizin Dünyanın, "Sağlık Üssü" olacağını ifade ederek, EXPO ile birlikte hedefimize çok daha kısa sürede ulaşacağız dedi.
 
EXPO 2020 için İzmir`in yanı sıra bölgeye ve ülkeye de katma değer oluşturacağını ifade eden Çabuk, EXPO sayesinde ortaya çıkan katma değerin topluma iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Çabuk, İzmir`in `Herkes için Sağlık` sloganıyla çıktığı bu yola MÜSİAD Genel Merkez, Şubeler ve Yurt dışı temsilciliklerinin de her türlü katkıyı ve desteği sağlayacaklarını söyledi. 251 gün sonra seçilen ülkenin Türkiye olacağını inandıklarını belirten Çabuk, İzmir`in başarısına da sevincine de ortak olacaklarını kaydetti.
 
Genel İdare Kurulu Toplantısı kapsamında düzenlenen "Sağlık Turizmi" Paneline, Özel Egepol Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nuri Nasır, Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Cömert, Özel CTG Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Sönmez, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler konuşmacı olarak katıldı.
 
2012`de 200 Bin olan yabancı hasta 2023`de 2 Milyon olacak

Panelde ilk olarak söz alan Özel Egepol Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nuri Nasır, Sağlık Turizminin Dünya ticaret hacmi içinde yaklaşık 100 milyar dolar olduğunu ve her yıl bu rakamların yüzde 10 ile 20 arasında artış gösterdiğini söyledi. Dr. Nasır, Ülkemizde 1990 ile 2000 yılları arasında konuşulmaya başlayan sağlık turizmi konusunda 2010 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Turizm Koordinatörlüğünün kurulması ve 2023 vizyonu arasına almasıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye`nin sağlık potansiyelini işaret ettiğini söyledi.
 
Dr. Nasır, "Stratejik eylem planı sayesinde 2008 yılında 74 bin olan hasta sayısının 2012 yılında 200 bine ulaştığını ve 2015 yılında 500 bin yabancı hasta ile 7 milyar dolar, 2023 yılında 2 milyon yabancı hasta sayısı ile 20 milyar dolar olacağı öngörülmektedir" dedi. Dr. Nasır, Bir diğer öneli konunun da tatil turizminde kişi başına ortalama harcama 650 dolar iken medikal turizminde ortalama harcamanın 2500 ile 5 bin dolar arasında olduğunu söyleyerek sağlık turizminin önemine dikkat çekti.
 
Türkiye sağlıkta 3 bin 717 sağlık kuruluşu ile marka ülke

Panelde daha sonra söz alan Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Cömert, "Bine yakını kamuya ait, 2700`ü özel kuruluş olan toplam 3717 sağlık kuruluşu ile Türkiye sağlıkta marka ülke olduğunu gün itibariyle hasta memnuniyeti artışıyla ortaya koymaktadır. Kamu hizmetleri açısından Türkiye`deki memnuniyet oranı sağlıkta %35`ten %74`e çıkmıştır. Kuşkusuz hedefimiz koşulsuz hasta memnuniyetidir" dedi.
 
Kamu yatırımlarının paralelinde, ülkemiz özel teşebbüsü de vizyoner yaklaşımlarıyla, telemedicine uygulamalarının en üst düzeyde olduğu, en güncel radyolojik donanımları barındıran, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Geriatrik Bakım Üniteleri, Kanser Tedavileri ve Erken Teşhis Merkezi yanında Kaplıca Kürü ve Wellness/Spa Merkezi ile tam bir uluslararası yaşlı bakım kompleksini kurma ve işletme cesaretini diliyoruz ki en kısa zamanda gösterecektir.
 
Bunun için gerekli mevzuat da uygun kıymetli araziler de yabancı dil bilen yetişmiş personel de mevcuttur. Sağlık Serbest Bölgelerimizin kurulmasıyla eşgüdümlü ilerleyecek bu yatırımlar tamamlandığında ülkemiz gerçek manada bir Sağlık Turizmi markası olacaktır" ifadelerini kullandı. (İlyas Yıldız - İLKHA)