• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
​Beraat Kandili Malatya’da dualarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Beraat Kandili dolayısıyla Malatya’daki camilerde kandil özel programları düzenlendi. Kandil vesilesiyle camileri dolduran Müslümanlar, namaz kılıp dua edip Kur'an-ı Kerim okudu.

Salgın nedeniyle geçen sene camilerin kapalı olmasından dolayı kandilleri evlerinde idrak etmek zorunda kalan Müslümanlar, bu sene kandilleri camilerde idrak etmenin sevincini yaşadı.

Ellerin dua için açıldığı mübarek gece, büyük bir coşku ile ihya edildi.

Malatya İl Müftülüğü tarafından Merkez Battalgazi ilçesi Yukarı Çöşnük’te bulunan Eyüp Sultan Camiinde kandil özel program düzenlendi.

Program Müezzin Kayyım Bekir Tan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İmam Hatip Mehmet Şentürk ile Yusuf Çelik Mevlidi Şerif okuyup ilahiler seslendirdiler.

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın günün anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşma ve ardından yaptığı duayla program sona erdi.

Vatandaşlar okunan Kur'an-ı Kerimi, Mevlidi Şerifi, ilahileri yapılan sohbeti can kulağıyla dinleyip İslam âlemi için bol bol dua etti.

“Ümmeti Muhammed’in içinden geçtiği sıkıntılardan kurtulması için dua edelim”

Programın ardından İLKHA muhabirine konuşan İl Müftüsü Veysel Işıldar, geçen sene salgın dolayısıyla mübarek gün geceleri camilerde idrak edememenin hüznünü yaşadıklarını anımsatarak, bu sene ise programların camilerde idrak etmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Işıldar, şöyle devam etti: “Malum pandemiden dolayı bir dönem camilerimiz tamamen ibadete kapatılmıştı. Hamdolsun şu anda pandemi kurallarına riayet ederek camilerimizde ibadet yapılabiliyor. Bu akşam Beraat Kandili’ni için düzenlediğimiz programı idrak ettik. Duamız, niyazımız şu olsun. Yüce Allah (Celle Celaluhu) bir sonraki gece olan mübarek Kadir Gecesi’ni de idrak etmeyi bizlere nasip etsin. Bu gece çok mühim bir gece. İnşallah bu mübarek Beraat Kandili gecesinde her birimize beraatını sağ elinden alanlardan olmayı nasip eylesin. Yapacağımız dualar mutlaka kolektif olsun, bireysel olmasın. Dualarımız milletimizin, ülkemizin ve ümmeti Muhammed’in içinden geçtiği sıkıntılar için olsun. Çünkü duaya çok ama çok ihtiyacımız var. Geçmişlerimizi de dua edelim ama asıl hayatta olanların daha çok duaya ihtiyacı var dualarımızda onlara yer verelim.”

Diyanet İşleri Başkanlığının “Evde Kur’an Öğreniyorum” projesini hatırlatan Müftü Işıldar, evlerin Kur’an-ı Kerim’in okunduğu, anlaşıldığı ve yaşandığı evler haline getirmek için her herkesin sorumlu olduğuna dikkat çekti.

Işıldar, “Evlerimizde aile fertleriyle cemaatle namaz kılmaya önem ve dikkat edelim. Çocuklarımız cemaatle namaz kılma kültürünü görsünler ve alışsınlar. İçinden geçtiğimiz mübarek geceler bugün idrak ettiğimiz Beraat Gecesi hepimize bir değerler eğitimini veriyor. Cenabı Hak inşallah bu geceyi en istifade edilecek şekilde idrak etmeyi bizlere nasip etsin inşallah.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir