• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
`Diğer kesimler de çözüm sürecine destek olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, basın toplantısı düzenleyerek çözüm sürecini desteklediğini açıkladı. Bu sürecin bir umut olduğunu belirten Rektör Özdemir, son zamanlarda bölgedeki şehirleri gezerek çok sayıda halk ve görev gereği sonradan bölgeye gelen kamu personelleriyle yaptığı görüşmeler sonucunda bölge halkının tamamının bir çözüm beklediğini söyledi.

Özdemir, "Karşılaştığım herkes ile süreç ile ilgili olan düşünceleri aldım. Hem bölgenin insanı, hem bölgede kamu görevi yapan insanların yüzde 90`ı bu sürecin olumlu sonuçlanmasını istiyor" dedi. 

Gazetecilerin sorularında cevap veren Özdemir, her kesin bu süreçte sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirterek; "Biz bugün duygularımızla değil akılla, hikmetle, bilgelikle konuşmak durumundayız. PKK`nın elinden bulunan kamu görevlilerinin serbest bırakılması ile ilgili olarak da bu duruma çok sevindim. Bu vatandaşların bu kadar beklemesi bile yanlıştı. İnşallah bu iyi bir adım. Türkiye demokratik olarak düşüncelerini dile getirdiğinde hem dağdaki mesajını alacak, hem meclisteki mesajını alacak. Sadece onların değil sürece hepimizin sahip çıkması lazım ve sağlıklı bir şekilde gitmesi lazım."
(Şefik Mert- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir