• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
Taliban'ın ABD'yi uyarmasından sonra Beyaz Saray'dan yeni açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Biden'ın dün yaptığı basın toplantısında, "1 Mayıs'a kadar Afganistan'dan çekilmemiz zor gibi." ifadesine açıklık getiren Psaki, Biden'ın bölgedeki lojistik durumu göz önüne alarak böyle bir çıkarımda bulunduğunu kaydetti.

Psaki, "Bölgedeki duruma bakılırsa 1 Mayıs'a kadar çıkmamız zor gibi, Biden da bunu söyledi. Biz Afganistan'ın yeniden teröristler için cennet olmasını istemiyoruz. Bölgedeki ortak ve müttefiklerimizle irtibat içindeyiz. Ancak Biden henüz nihai kararını vermedi." diye konuştu.

Taliban'ın ABD'ye uyarısı

ABD Başkanı Joe Biden görevine başlamasının ardından dün düzenlediği ilk resmi basın toplantısında yaptığı açıklamada, Afganistan'daki ABD askerlerinin 1 Mayıs tarihine kadar çekilmesinin "zor" olduğunu söylemişti.

Biden'ın açıklamasının ardından Taliban'dan ABD'ye Afganistan'dan daha önce anlaşıldığı üzere 1 Mayıs'ta çekilmeleri için uyarı geldi. Taliban tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusunun söz konusu tarihe kadar ülkeden çekilmemesi halinde Taliban'ın Afganistan'daki yabancı birliklere karşı düşmanlıklarını sürdüreceği uyarısı yapıldı.
Kaynak: referans medya

Bu haberler de ilginizi çekebilir