• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Gaziantep Umut Kervanı Beraat Kandili’nde fakirlerin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurulduğu günden beri ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak yardımda bulunan ve yaptığı yardımlarla muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını gideren Gaziantep Umut Kervanı, Beraat Kandili münasebetiyle birçok aileye gıda yardımında bulundu.

Her ay düzenli olarak kentteki fakir, muhtaç ve mülteci ailelere yardımda bulunan Gaziantep Umut Kervanı, aylık yardımlarına ek olarak Beraat Kandili’ne özel yaptığı yardım faaliyetleriyle de ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

 

Yardım faaliyetleri kapsamında vakıf üye ve gönüllüleri tarafından hazırlanan gıda paketleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere araçlara yüklenerek evlerine götürüldü.

İhtiyaç sahiplerine yapılan gıda yardımının ardından yaptıkları yardımlarla ilgili bilgi veren Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, İLKHA muhabirine, Beraat Kandili münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni kutlayan Özaslan, Beraat Kandili’nin hayırlara vesile olmasını diledi.

“Ramazan ayı hazırlıklarına başladık”

Umut Kervanı olarak yıllardır ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirten Özaslan, “Üç aylar münasebetiyle yine yardım çalışmalarımız devam etti ve ediyor. Şu an Ramazan ayına doğru yaklaşıyoruz. Bugün Berat Kandili’dir. Berat Kandili münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere bugün gıda yardımlarımızı ulaştırdık. Allah'ın izniyle Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayında da çalışmalarımızı iki katına çıkararak ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımız ulaştıracağız. Umut Kervanı yıl boyu ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için her türlü gayreti gösteriyor. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı ikiye katlanıyor.” dedi.

“12 ay boyunca yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Ramazan ayının, rahmet ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Özaslan, “Toplumumuz Ramazan ayında hayırlarını iki katına çıkartıyorlar. Yardımlarını özelikle zekâtlarını bu ayda dağıtıyorlar. ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak için gerek zekatlarını gerekse birtakım yardımlarını Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Umut Kervanı’na müracaatta bulunuyorlar. Umut Kervanı olarak bizde hayırseverler ile fakirler arasında köprü vazifesi görüyor. 12 ay boyunca çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah razı olsun, gönüllü kardeşlerimizle daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolillerimize ulaştırmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Umut Kervanı ihtiyaç sahiplerinin umududur”

Ramazan ayı boyunca da yardımlarını sürdüreceklerini belirten Özaslan, “Ramazan ayından sonra da inşallah hayırseverlerin bize ulaştırdıkları emanetlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. Umut Kervanı halkın, toplumun ve ihtiyaç sahiplerinin umududur. Umut Kervanı her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanındadır. Sürekli ihtiyaç sahibi ailelere yardım dağıtıyoruz.” diye konuştu.

Hayırseverlere destek çağrısı

Hayırseverlere çağrıda bulunan Özaslan, Ramazan ayında daha fazla ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak için hayırseverlerden destek istedi.

Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunacaklarını aktaran Özaslan, “İnşallah bu Ramazan ayında da gıda yardımlarımızı sürdüreceğiz. Şimdiden hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz. Umut Kervanı aracılığıyla yardım kolilerinizi ve diğer yapacağınız tüm yardımları bize ulaştırabilirsiniz. Umut Kervanı olarak Gaziantep'te bu çalışmalarımızı durmadan yıllardan beri devam ettiriyoruz. Bize bizatihi müracaat eden ya da komisyonlarımızın tespit ettiği ailelere, ihtiyaçlarına göre yardımlarda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir