• DOLAR 32.314
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2277.11
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Koca'dan belgeli yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca muhalefetin sık sık gündeme getirdiği ve sorduğu "Biontech aşısı nerede?" sorusuna yanıt olarak belge paylaştı.

Koca Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı'ya gönderdiği mesajda "Şimdi telefonunuza bir belge yolladım. Bu belgeyi sizden önce hiç kimseyle paylaşmadım. Ama sizinle paylaşıyorum. Resmi bir belgedir. Belgeyi kullanabilirsiniz. Hatta yayınlarsanız sevinirim çünkü yalan söylemediğimin belgesidir" diyerek bir belge gönderdi.

Türkiye'ye yollanan 1,5 milyon doz Biontech aşısı nerede? Bakan Koca'dan herkesin merak ettiği soruya belgeli yanıt

DENEME AMAÇLI 5 BİN 850 DOZ 12 MART'TA TESLİM EDİLMİŞ

Gönderilen belge Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Mücahit Özdemir'e hitaben yazılmış. "Pfizer-Biontech COVID 19 aşılarının sevkiyatının başladığını görmekten memnunuz" diye başlayan belgede ilk partinin Ankara'da üzerinde mutabık kalınan dağıtım merkezine ulaştığını ve şimdilik deneme amaçlı 5 bin 850 dozun 12 Mart günü teslim edildiği belirtiliyor.

NİSAN AYININ ORTASINA KADAR 3,1 MİLYON DOZ DAHA TESLİM EDİLMİŞ OLACAK

Belgede planlı sevkiyatın ilk bölümü olan 0,7 milyon dozluk partinin 24 Mart, ikinci 0,7 milyon dozluk partinin ise 25 Mart'ta Ankara'daki dağıtım merkezinde olacağı belirtiliyor. Belgenin sonunda ise nisan ayı ortasına kadar 3,1 milyon dozun daha teslim edilmiş olacağını söylüyor. Belgenin altında Biontech'in iki yöneticisinin Dr. Sierk Poetting ve Dr. Oliver Hennig'in imzaları var.

Bu haberler de ilginizi çekebilir