• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Avrupa Yetim Eli'nden Beraat Kandili dolayısıyla yüzlerce aileye gıda yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Türkiye’nin birçok ilinde yardım faaliyetlerini sürdürürken farklı illerdeki temsilcilerin vasıtasıyla Beraat Kandili'nde de yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak yüzlerce aileye gıda yardımı vermeye başladı.

Gerçekleştirecekleri gıda yardımlarıyla ilgili bilgi veren Avrupa Yetim Eli Gönüllüsü Mehmet Ali Aysu, Berat Kandili dolayısıyla özellikle yetimlerin, mağdurların ve öksüzlerin duasını alabilmek için ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolileri dağıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Aysu "Bilindiği üzere mübarek üç aylar iklimine girmiş bulunmaktayız. Şaban ayının 15'i olan bugünde inşallah Berat Kandili'ni kutlayacağız. Berat Kandili'nden önce özellikle yetimlerin, mağdurların ve öksüzlerin duasını alabilmek için Avrupa Yetim Eli aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda kolileri dağıtacak ve dualarını alacağız. Çünkü Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem, 'Eğer Allah-u Teala tarafından rızıklandırılıp bereketlendiriliyorsanız bu fakirlerin ve mazlumların sayesindedir.' diye buyurmuştur." diye konuştu.

Mazlumların duasını almak için Avrupa Yetim Eli'nin kolilerini dağıttıklarını ve bu mübarek günde fakir, mağdur ve yetimlerin dualarını aldıklarını belirten Aysu "Avrupa Yetim Eli bilindiği üzere yaptığı yardım çalışmalarını Asya, Avrupa ve Afrika'da yürüttüğü gibi Türkiye'de de sürdürüyor. Bundan bir hafta önce Uganda'da olan Avrupa Yetim Eli, şimdi ise Türkiye'de yüzlerce koliyi ihtiyaç sahiplerine dağıtacak." ifadelerini kullandı.

Yapılan yardımların hayırseverlere dua olarak geri döneceğini söyleyen Aysu "İnşallah hayır sahiplerinin bize emanet ettiği bu hayır ve hasenatları dağıtırken onlara dua edilmesi için taleplerde bulunacağız. İnşallah bu duaların sayesinde Allah Ümmeti Muhammed'i tüm kaza-bela ve hastalıklardan muhafaza edecek, mallarını bereketlendirecek, çocuklarını salih edecek. Rabbim hayır sahiplerinin hayırlarını şimdiden kabul eylesin." dedi. (İLKHA) 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir