• DOLAR 32.5
  • EURO 34.611
  • ALTIN 2482.815
  • ...
Halepçe Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Memur Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, 16 Mart 1988`de Halepçe`de Mazlum Kürt halkının kimyasal silahlarla katledilmesinin yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Özperk yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerinin ve Amerika`nın İran halkının gerçekleştirdiği İslam devrimini engellemek için Saddam Hüseyin`i kullanarak Halepçe katliamını gerçekleştirdiğini söyledi. 

Halepçe`de yaşanan katliamda 5 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve 7 bin insanın yaralandığını hatırlatan Özperk, "Bütün Avrupa ülkelerinin ve Amerika ile Rusya`nın İran`da meydana gelen ve halkın gerçekleştirdiği İslam Devrimini engellemek, durdurmak ve bu İslam Devrimi etkilerini asgariye indirmek için her türlü silahla donattıkları Saddam Hüseyin 1988 yılında Müslüman Kürt insanların ve mazlum Kürt insanların yaşadığı Halepçe kasabasına 8 savaş uçağıyla yaptığı kimyasal saldırı sonucunda 5 binden fazla insanı katletti ve 7 bin insanında yaralanmasıyla neticelendirilmiştir" dedi. 

Halepçe katliamının Müslümanların yaşadığı ve tanık olduğu ilk olay olmadığına dikkat çeken Özperk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Maalesef bu Müslümanların yaşadığı ve tanık olduğu ilk olay değil. Maalesef dünyanın mustazafları ve dünyanın mazlumlarının da karşılaştıkları ilk olay değil ve bugün yine buna benzer olaylar halen devam etmektedir. Bizim endişemiz o dur ki, Afganistan`da, Pakistan`da ve özellikler de Suriye`de benzer tehditler söz konusudur. Maalesef bugün bütün dünya Müslümanların, mazlumların katledilmesi ve öldürülmesi söz konusu olduğunda sadece üç maymunu oynamaktadır." 

Saddam Hüseyin`e kimyasal silahları ve uçakları verenlerin Batı`nın kendisi olduğunu belirten Özperk, "Çünkü biz bunu biliyor ve buna inanıyoruz ki, Saddam Hüseyin`e o kimyasal silahları verenler ve o uçakları verenler bizzat Batı`nın kendisidir. Bugün de ayı şekilde Beşar Esed`i Suriye halkının başına getirten, onu ayakta tutan ve destekleyen Rusya ve benzeri ülkelerdir. Bu nedenle Memur-Sen ailesi olarak bu katliamda hayatını kaybeden mazlum Müslüman Kürt halkını rahmetle anıyoruz. Umuyoruz ki, mazlum Müslümanlara yönelik bu tür katliamlar son bulur. Umuyoruz ki, Saddam`ın sonu gibi bu gün var olan bütün diktatörlerin aynı son ile karşılaşmasını temenni ediyoruz" dedi.

Özperk son olarak şunları kaydetti, "Bugün halen Irak`ta yaşanan iç çatışmalar ya da Amerika`nın çomak soktuğu kışkırtmalar maalesef ki, bugün Irak halkını Saddam dönemini arar bir pozisyona sokmuştur. Bu da işin bir çelişkisidir ve hayal kırıklığı boyutudur. Çünkü her gittiği yere adalet, demokrasi ve insan hakları getireceği iddiasıyla giden Amerika ve onun yandaşı olan Batı medeniyeti sadece ve sadece sömürme amaçlıdır. Kendi bencil çıkarlarına göre hareket eder. Bizler bu tür katliamların yaşanmaması için bütün Müslümanları bir ve beraber kardeş olmaya, zulme ve haksızlığa karşı omuz omuza mücadele etmeye, Halepçeleri unutturmamaya ve orada yaşananları yeni kuşaklara anlatmaya, hatırlatmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle tekrar zalimler için yaşasın cehennem diyoruz."
(M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir