• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Afiye Sıddıki’nin kız kardeşi gazetemizi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Yıllardır hukuksuz bir şekilde ABD zindanlarında tutulan Pakistanlı bilim kadını Doktor Afiye Sıddıki’nin kız kardeşi Fevziye Sıddıki ile HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, gazetemizi ziyaret etti.

“KAMUOYU BU ZULME TEPKİ GÖSTERMELİ”

Bir süre önce kardeşi Doktor Afiye Sıddıki’nin özgürlüğüne kavuşması için ziyaretler gerçekleştirmek için İstanbul’a gelen Fevziye Sıddıki, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı’nın da katkılarıyla çeşitli temaslarda bulundu. Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve medya mensuplarıyla görüşen Fevziye Sıddıki, gazetemize de ziyarette bulundu. Afiye’nin özgürlüğü için kamuoyunun tepki göstermesi gerektiğini belirten Sıddıki, Doğruhaber’e, verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederken Afiye özgür olana kadar bu desteğin sürmesini istediklerini kaydetti.

“AFİYE’NİN ACILARINI YAZMAKTAN GERİ DURMAYACAĞIZ”

 Fevziye Sıddıki’yi karşılayan gazetemizin Genel Müdürü Mehmet Sait Özcan, Doğruhaber Gazetesi’nin mazlumdan ve mağdurdan yana bir yayın politikası izlediğini ifade etti. Ziyarette konuşan Özcan, “Dr. Afiye Sıddıki, başta Pakistan halkı ve devleti olmak üzere tüm dünya Müslümanlarının sorunu, acziyeti ve ayıbıdır. Biz, Dr. Afiye Sıddıki’nin 2003’te kaçırılmasından tutun, işgal altındaki Afganistan’da ABD üssünün bulunduğu Bagram hapishanesinde türlü türlü işkencelere maruz kalışını ve sonrasında ABD’ye götürülerek 18 yıldır zindanda çok zor koşullar altında tutulduğunu biliyor ve sürekli bunu gündem yapıyoruz.  18 yıldır Amerikan zindanlarında oluşu bizi derinden üzüyor. Yıllardır bu zulmü gazetemizde manşetlerden, sürmanşetten veriyor gündemde tutuyoruz. Bu olayın dünya basınında gündem olmasına rağmen ABD yönetiminin yaptıkları yanlıştan geri döndürülememesinin öncelikle Müslüman aleminin parçalanmışlığının etkisi olduğunu düşünmekle birlikte Müslüman ülke yöneticilerinin büyük kusur sahibi olduğu kanaatindeyim. Böyle bir gerçekliğimize rağmen biz Doğruhaber Gazetesi olarak emperyalist ABD’nin Dr. Afiye Sıddıki’ye çektirdiği acıları yazmaktan geri durmayacak özgür kalıncaya kadar en üst perdeden duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE TEPKİ GÖSTEREN ABD AFİYE’YE İŞKENCE YAPIYOR; 18 YILDIR ZİNDANDA TUTUYOR!

ABD Başkanı Biden’ın İstanbul Sözleşmesine ilişkin açıklamalarının bir çelişki olduğuna dikkat çeken Özcan, “Biden, geçtiğimiz günlerde İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesine yönelik yaptığı açıklamada "küresel çapta kadına karşı şiddete son vermeyi amaçlayan uluslararası hareket için cesaret kırıcı bir geri adım" demişti. ABD yönetimi sözde kadın haklarına bu kadar bağlıysa neden masum bir kadını türlü türlü işkencelerden geçirerek 18 yıldır zindanda tutabiliyor? Bunların derdi başka! Şer odakların amacı farklı, ifsat etmek. Kadına yönelik en fazla şiddetin yine Batılı ülkelerde olduğu bilinen bir gerçek.” diye konuştu.

“SÖZDE KADIN HAKLARI SAVUNUCULARI ZULME UĞRAYAN KADIN MÜSLÜMAN OLUNCA ‘3 MAYMUNU’ OYNUYORLAR”

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı çıkan kesimlerin sözde kadın haklarını savunduklarını iddia etseler de asıl amaçlarının kadını yalnızlaştırmak ve aile kurumunu dağıtmak olduğunu ifade eden Özcan, bu kesimlerin bilim insanı Dr. Afiye Sıddıki için bir tek açıklama yapmadığını söyledi. Özcan, “Özellikle de sözde kadın haklarını savunan kesimlerin bilim kadını Dr. Afiye Sıddıki için bir tek açıklama yapmamaları da manidardır. Her fırsatta kadın haklarından dem vurarak İstanbul sözleşmesinin feshedilmesini kabullenemeyen kesimler, zulme uğrayan kadının Müslüman bir kimliğe sahip olması karşısında üç maymunu oynayabiliyor. Kadına yönelik şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. İslam, kadına büyük bir değer vermiştir. Ancak bu kesimlerin amacı kadının korunması değil bilakis kadının fıtratını bozacak icraatlar yaparak ifsat etmek ve aile kurumunun dağılmasına ön ayak olmaktır.” ifadelerini kullandı.

AFİYE SIDDIKİ KİMDİR?

1972 yılında Pakistan’da dünyaya gelen Afiye Sıddıki, varlıklı ve tanınmış bir aileye sahipti. İyi bir eğitim alan Afiye, gelecek vadeden bir bilim kadını olarak gösteriliyordu. Ancak 2003 yılında işgalci ABD’nin ‘terör’ listesine girdi ve hayatı değişti. 4 yıl boyunca kırmızı listede adı geçen Afiye Sıddıki’nin 2008 yılına kadar izine rastlanmadı. 2008 yılında ‘resmen’ tutuklu olduğu duyuruldu. ABD askerlerine silahlı eylem yaptığı suçlamasıyla kaçırıldı. Ancak olayla hiçbir ilgisi olmadığı avukatları tarafından ifade edilen Afiye, yıllarca bilinmeyen cezaevlerinde türlü türlü işkencelere maruz kaldı. 2010 yılında ise 86 yıl hapse mahkum edildi. Sıddıki halihazırda ABD’nin Teksas Federal Hapishanesi’nde kalıyor.

Geçen ay yayımlanan bir haberde,​ Afiye Sıddiki'ye, cezaevindeki dondurucu soğuğa rağmen kısıtlı sıcak su ve sadece bir battaniye verildiği kaydedilmişti. Bölgedeki aşırı soğuklar sebebiyle geçtiğimiz ay onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir