• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
KUDÜS İŞGAL ALTINDA!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

İHH İnsani Yardım Vakfı, İstanbul’da MAZLUM-DER, ÖZGÜR-DER ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) bir araya geldi. İşgal çetesinin haksız uygulamalarına karşı çıkarak ve herkesi hukuksuz işgal adımlarını durdurmaya çağırdı.

“YERLERİNDEN EDİLME SAVAŞ SUÇUDUR”

İHH Genel Merkezi’nde yapılan basın açıklamasında konuşan İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, 1967'den bu yana Kudüs'te 5 binden fazla evin işgal çetesi tarafından yıkıldığını ifade etti. Filistin’de yaşananların savaş suçu olduğunun altını çizen Durmuş Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Topraklarından hukuksuz bir şekilde zorla koparılan Filistinli aileler, Siyonist yerleşimcilerin işgali ve açtığı davalar nedeniyle yıllardır israil'in zorunlu göç tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor. israil’in Filistinlileri evlerinden ve yerlerinden etme projesi siyasi bir plandır. israillileri korumayı ve karşılığında Filistinlileri yerlerinden etmeyi amaçlamaktadır. Bu yaşananlar, bir tür etnik kökene bağlı yerinden edilme ve savaş suçudur. Filistinliler, kendi topraklarında ekonomik kriz ve koronavirüs salgını ile mücadele ederken bir yandan da hukuksuz işgalle evlerinden ve yurtlarından edilmektedir.”

“KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR MÜCADELEMİZİ TÜM GÜCÜMÜZLE SÜRDÜRECEĞİZ”

“Hukuksuz işgal durdurulmalıdır” diyen Aydın,  “Evlerin yıkımlara son verilmeli, yeni ev yapma ve restorasyonun önündeki engeller kaldırılmalıdır. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Kudüs dostları ile birlikte israil'in hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Tüm dünyadaki insanları, uluslararası mekanizmaları ve adaleti ve hukuku savunan herkesi harekete geçmeye ve israil’in attığı bu işgal adımlarını durdurmaya çağırıyoruz. Kudüs özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

“FİLİSTİNLİLERE SÖZ HAKKI TANINMIYOR”

Kudüs dostları olarak bir arada olduklarını belirten Mazlum-Der Genel Başkanı Ramazan Beyhan ise “Kudüs sorunu, Filistin’in Osmanlı hakimiyetinden çıkarak İngiliz esaretine girmesiyle başladı. Bir asırdır da devam ediyor. Bizim gündemimize ise Rahmetli Necmeddin Erbakan’ın Türkiye’de gündem etmesiyle girdi” dedi ve ekledi:  “İnsanların evleri yıkılıyor, yurtlarından ediliyorlar. Fakat uluslararası hukukun elinden hiçbir şey gelmiyor. Yıkılan evlerin yeniden yapılmasına izin verilmiyor. Dünyanın gözü önünde bunlar olup biterken ne yazık ki hiçbir çevreden ses gelmiyor. En azından Filistin halkının kendi haklarının savunmasına izin verilmesi gerekiyor. Uluslararası merciler, çözümü Filistin halkı olmadan bulmaya çalışıyor. Yapılan hiçbir anlaşmada Filistinlilere söz hakkı tanınmıyor.”

“HİÇBİR HUKUK UYGULANMIYOR”

Son olarak sözü alan UMHD Başkanı Resul Demir, tüm dünyadaki mültecilerin haklarını savunmaya kendilerini adadıklarını hatırlatarak, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde mülkiyet hakkının koruma altına alındığı sabittir. Sadece bu bildirgede değil diğer uluslararası anlaşma ve metinlerde de bu haklar teslim edilmiştir. Ama buna rağmen Filistin’de hiçbir hukukun uygulanmadığı görülmektedir. Şunu ayrıca belirtmek istiyorum ki Filistinliler kendi vatanlarında mülteci değillerdir. Bizlerin ‘Suriyeli’ olarak adlandırdığı binlerce Filistinli var Türkiye’de. Yıllar önce Filistin’deki zulümden kaçarak Suriye’ye sığınmışlardı. Şimdi de Suriye’deki zulümden kaçarak Türkiye’ye sığındılar. Onların da haklarının koruma altına alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

BİRÇOK İLDE İŞGAL ÇETESİ PROTESTO EDİLDİ

Türkiye’nin çeşitli illerinde gençler tarafından yapılan açıklamalarda yine İsrail’in Filistin’deki zulümleri protesto edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir