• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
​Kanserden şifa bulan adam hibe desteği ile hayata tutundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘Hayaller Engelsizdir’ sloganıyla engelli vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Bakanlık, İŞKUR aracılığıyla engelli vatandaşların istihdamından kendi işlerini kurması için sağladığı hibe desteğine kadar bir çok farklı alanda hayallerini gerçekleştirmesini destekliyor.

Küçük yaşlardan itibaren ayakkabıcılık sektöründe çalıştığını ifade eden Mehmet Ali Şafak, “Kanser teşhisi konulduktan sonra 5-6 yıl boyunca hastanede vakit geçirmek zorunda kaldım. İyileştikten sonra ise  İŞKUR’un 'Engelli Hibe Desteği' olduğunu öğrendim ve başvurdum. Aldığım hibe desteği sonrasında kendi işimi kurdum. Yanımda da şu an 4 kişiyi istihdam ediyorum. Sipariş üzerine üretimi gerçekleştiriyoruz ve tüm Türkiye’ye satıyoruz” dedi.

 Hastalığı sırasında mücadeleden vazgeçmediğini söyleyen Şafak, “Kanser hastalığı mücadele gerektiren bir hastalık, insan kanser oldum diye mücadeleyi bırakmamalı. 2 yıl kemoterapi gördüm yine de mücadeleyi bırakmadım. Zaten bıraktığın an hastalığa yenilmiş olursun. İnsanın istediği zaman yapamayacağı iş yok. Yeter ki istesin. İşte o zaman başarılı olursun. Unutmamamız gereken bir şey varsa o da hayallerin engelsiz olduğudur.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir