• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
​Vanlı ailelerin HDP önündeki eylemine 2 aile daha katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ve sayıları bu hafta 22'ye yükselen aileler, beşinci hafta da HDP il binasına yürüyüp burada eylem yaptı.

Ellerindeki "Dağları kurtlara kuşlara bırakın", "Çocuklarımızı istiyoruz", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak", "Artık yeter! Yakamızdan düşün" şeklinde yazılı dövizler taşıyan aileler HDP ve PKK aleyhine sloganlar attı.

İl binası önüne toplanan HDP'liler de yüksek sesli müzik ve demir kapılara vurarak ailelerin eylemi sabote etmeye çalıştı. HDP'lilere tepki gösteren aileler, çocuklarını almadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını ifade ettiler.

Oğlunun 2015 yılında Marmara Üniversitesinde Hukuk Fakültesini okurken kaçırıldığını belirten Yusuf Erdinç, "18 aydır Diyarbakır'daydım. Bundan sonra mücadeleme burada devam edeceğim. Allah'ın izni ile oğlumu onlardan kopartacağım. Onlar beni paramparça ettiler Allah da onları paramparça etsin." şeklinde dert yandı.

Oğluna seslenen Erdinç, "Oğlum sen okumuş bir insansın, cahil değilsin. Dön gel. Seni dağa çıkarmışlar ama kendi çocuklarını Avrupa'da okutuyorlar." dedi.

Abdurrrezzak Akan da oğlu Yunus'un HDP tarafından kandırıldığını söyledi. Oğluna seslenen dertli baba Akan, "HDP seni kandırdı. Kocaeli Üniversitesinde okuyordun. Seni kandırıp dağa götürdüler. Beni dinle ben senin arkandayım." diyerek teslim olmasını çağrısında bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir