• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gül ve Kılıçdaroğlu Görüşmesindeki Detay!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Mart`ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz bir biçimde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceğini kamuoyuna duyurdu. Hükümete "Çözüm Süreci"nde daha önce açık çek veren Kılıçdaroğlu`nun Meclis`te yaptıkları kapalı oturumdan sonra söylemleri değişti ve destek vermekten vazgeçmişti.

Gül ile Kılıçdaroğlu görüşmesinin "Çözüm Süreci"ne ilişkin olduğu biliniyordu ama ziyaretin temel nedeninin ne olduğu konusunda fazla bilgi verilmiyor. Randevu günü geldi Kılıçdaroğlu Çankaya Köşkü`ne çıktı. Cumhurbaşkanı Gül ile tam 45 dakika görüştü. Tüm kamuoyu görüşme sonrası yapılacak açıklamaya kilitlenmişti.

Görüşmeden çıkan Kılıçdaroğlu, milletin büyük bir kaygı içinde olduğunu ifade ederek, bu kritik dönemde herkesin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ne ve milletine karşı olan görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bu kritik dönem içinde hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ne ve milletine karşı olan görevlerimizi eksiksiz olarak yerine getirmeliyiz. Çünkü böyle bir dönemde kendi sorumluluklarını ihmal edenler, tarihe hesap veremezler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin binlerce yıllık birikimle zenginleşmiş aklı ve milletin derin irfanını acilen ve yeniden devreye sokmak mecburiyetindeyiz." dedi.

Soruları yanıtsız bırakan Kılıçdaroğlu görüşmenin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Gül`ün açıklayabileceğini söyledi.

Bu sözler üzerine gözler Köşk`e, Cumhurbaşkanı Gül`den gelecek açıklamaya çevrildi. Gül `Kendisi, içinde bulunduğumuz önemli gündemle ilgili düşüncelerini, partilerinin görüşünü geniş şekilde anlattı. Ben de kendisine bununla ilgili bazı düşüncelerimi aktardım. Faydalı bir görüşme oldu` demekle yetindi.

Kamuoyu hala görüşmenin ayrıntılarını merak ediyordu. Radikal Gazetesi`nden Akif Beki bugünkü (14 Mart) yazısında ilginç bir ayrıntıya yer verdi. Beki`nin, Kılıçdaroğlu`nun sürpriz görüşmesine ilişkin tahmini dikkat çekiciydi.

Kılıçdaroğlu`nun Köşk ziyaretinin ardında "MİT İmralı ile görüşemez, yetkisi yok" düşüncesi olduğunu iddia etti. Bu durumun tek istisnası vardı. O da MGK yetki verirse MİT`in görüşme yapması mümkündü.

Kılıçdaroğlu son kapalı oturumda Çözüm Süreci`ne destek vermekten vazgeçmiş ve MİT ve hükümeti hukukun dışına çıkmakla suçladı. Çünkü, Kılıçdaroğlu`na göre İmralı ile görüşme yasal değildi.

Sürpriz Köşk ziyaretinin arkasında bu neden vardı. Kılıçdaroğlu`nun aklında ise bu soru vardı: "Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Öcalan ile görüşmesi için MİT`e yetki verdi mi?" Kılıçdaroğlu`na göre Eğer verilmediyse MİT Müsteşarı Fidan da suç işliyordu.

Sonrasında ise Kılıçdaroğlu konuyu gündemine hiç taşımadı, grupta sözünü bile etmedi.

Beki bu sessizliği Gül`ün, Kılıçdaroğlu`na verdiği muhtemel cevaba yordu. MGK kararları gizlilik esasına tabi olduğu için açıklanması söz konusu değil ama Beki`nin tahminine göre Gül, Kılıçdaroğlu`na "Çocuk oyuncağı mı bu? MİT kafasına göre böyle bir işe kalkışır mı? Elbette MGK görev verdi ve bu bilgi mahrem ve devlet ciddiyetinize emanet!" dedi

Kılıçdaroğlu`nun "MİT`in hukuk dışı davranıp, MGK`dan yetki almadan İmralı ile görüştüğü" iddiası da havada kaldı. Şimdi gözler Çözüm Süreci`nde Kılıçdaroğlu`nun destek verip vermeyeceğine çevrili...

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir