• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Doğu Anadolu'da 567 yerleşim birimi ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te 2 günden bu yana etkisini sürdüren kar ve tipi nedeniyle 185 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, köy yollarının açılması için karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar ve tipi dolayısıyla 44 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kardan dolayı il genelinde kapanan 88 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Erzurum'da 114, Erzincan'da 102, Ağrı'da 32 ve Kars'ta 2 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar ve tipi nedeniyle Ağrı-Erzurum ve Ağrı-Van karayolunda sürücüler zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bitlis, Van, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Hakkari, Şırnak Ağrı ve Muş illerinde cumartesi gününe kadar kar yağışı etkili olacak.

Kuvvetli kar yağışının cumartesi sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun batısında, zamanla diğer kesimlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir