• DOLAR 32.584
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2429.224
  • ...
`Sağlığınız İçin Daha Az Tuz Tüketin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü, "11-17 Mart 2013 Tuza Dikkat Haftası" münasebetiyle aşırı tuz tüketiminin azaltılması çalışmalarına başladı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar yaptığı açıklamada, Dünyada en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen kronik hastalıkların, ülkemizde her geçen gün sayısı hızla artan ölümlerin de başlıca nedenlerinden olduğunu kaydetti.
 
Toplumdaki bireylere yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırıması halinde kronik hastalıklardan önemli ölçüde koruma sağlanabileceğini belirten Acar, "Ülkemizde aşırı tuz tüketiminin azaltılmasını sağlamak amacıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından `Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Eylem Planı` hazırlanmıştır. Bu kapsamda ilimizde de Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması İl Eylem Planı hazırlanmıştır" dedi.
 
Bu plan doğrultusunda yaplılan çalışmalara değinen Acar, "Atatürk Parkı`nda Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılmas"ı standı açılarak 10 bin adet el ilanı ve broşür dağıtıldı, standı ziyaret eden vatandaşlara konu ile ilgili açıklamalı bilgiler verildi. Müdürlüğümüz personel yemekhanesi yemek menülerinde tuz miktarı azaltılmış olup, tüm masalardan tuzluklar kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı.
 
Tüm kamu ve özel hastanelerin yemek menülerinde tuz miktarının azaltılması ve masalardan tuzlukların kaldırılması yönünde çalışmalar yapıldığına işaret eden Acar, "İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşların personel yemekhaneleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı öğretmenevi, yatılı okullar, öğrenci yurtlarındaki yemekhanelerde yemek menülerinde tuz miktarı azaltılmış olup, masalardan tuzlukların kaldırılması sağlanmıştır. 11-17 Mart 2013 Tuza Dikkat Haftası münasebetiyle okullar, Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM), Kuran Kursları, Halk Eğitim Merkezi`ndeki öğrenci, kursiyer, usta öğreticiler ile halka yönelik eğitimler verilmektedir. Bunun dışında sağlık personeline yönelik bu haftaya dikkat çekmek amacıyla hizmet içi eğitimler verilmekte olup, bu tür faaliyetler yıl boyu sürecektir. İlimizdeki tüm ekmek fabrikaları ve fırınlarda ekmekte tuzun azaltılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. İlimizde faaliyet gösteren tüm lokanta, restaurantlar ve yemek fabrikalarındaki yemek menülerinde tuzun azaltılması ve masalardan tuzlukların kaldırılması çalışmaları devam etmektedir" açıklamasında bulundu.
(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir