• DOLAR 32.584
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2488.838
  • ...
Filistin seçimlerini baltalamak isteyen siyonist işgal rejimi 3 HAMAS liderini alıkoydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalciler, Filistin'in eski Yerel Yönetimler Bakanı İsa el-Ca'beri, Milletvekili Hatem Kafişe ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Şeyh Mazin en-Netişe’yi evlerine düzenlediği baskın sırasında alıkoydu.

Filistin Yönetimi’nin, önümüzdeki aylarda seçimlerin gerçekleştirileceğini duyurması üzerine işgal rejimi, baskın, alıkoyma ve tehditlerle bölgedeki gerginliği had safhaya çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde işgal rejimi, bazı HAMAS'lı yöneticileri ve halihazırda milletvekilliği görevini ifa eden siyasileri, 22 Mayıs'ta yapılacak seçimlere katılmaları veya aday olmaları halinde kendilerini alıkoymakla tehdit etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs 2021'de milletvekili ve 31 Temmuz 2021'de de başkanlık seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi 15 Ocak'ta imzalamıştı.

İşgal rejimi, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Tutuklunun "israil güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hâkim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir