• DOLAR 32.587
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2415.362
  • ...
Belarus'ta Devlet Başkanı Lukaşenko karşıtı protestolar yeniden alevlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belarus İçişleri Bakanlığı, ülkede protestolara katılarak yasaları ihlal eden 200’den fazla kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yetkililerden izin çıkmayan "Özgürlük Günü" gösterilerinin öncesinde, başkent Minsk'in merkezi bölgelerine çok sayıda polis ve cezaevi aracı ile TOMA'lar konuşlandırıldı. Muhalifler, hafta sonu daha büyük bir gösteriye hazırlanıyor.

9 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ülkeyi 27 yıldır yöneten Aleksandr Lukaşenko oyların yüzde 80'ini alarak cumhurbaşkanı seçilmişti. Muhalefet ise seçimlerde "hile" yapıldığını belirterek, Lukaşenko'nun görevi bırakmasını istiyor.

Lukaşenko'nun en büyük rakibi olarak yarışan Svetlana ise tutuklanma riskine karşı seçimlerden hemen sonra komşu ülke Litvanya'ya sığınmıştı. Lukaşenko'nun zaferini ilan etmesinden sonra başlayan protestolarda da on binlerce kişi gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Nikolai Karpenkov, ülke genelinde hafta sonu yapılması planlanan gösterilere karşılık verileceği uyarısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir