• DOLAR 32.514
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2475.501
  • ...
Kur'an Nesli Platformu'ndan Beraat Gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kur'an Nesli Platformu adına Marmara Koordinatörlüğü üyelerinden Ali Yakup Demir tarafından yapılan açıklamada, gecesi ibadetle gündüzü ise oruçla geçirilmesi gereken Beraat Gecesi'nde (27 Mart Cumartesi) Allah'u Teâlâ'nın fecir saatine kadar kullarına tüm isteklerini karşılamak için dua etmeye çağırdığını söyledi.

Allah'a hamd, peygamber efendimize salat ve selam ile konuşmasına başlayan Demir, "Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (Sallalahu Aleyhi Vesellem) bu mübarek gece ile ilgili 'Şaban ayının 15'inci gecesi olduğunda o geceyi ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece güneşin batışından fecre kadar dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'tövbe eden yok mu? Tövbesini kabul edeyim. Rızık isteyen yok mu? Rızık vereyim. Şifa isteyen yok mu? Şifa vereyim. Başına bir musibet gelen yok mu? Hemen sağlık ve afiyet vereyim. Başka isteği olan yok mu? Ona da istediğini vereyim.' der ve böylece tan yerinin ağarmasına kadar bu şekilde devam eder' buyurmuştur." dedi.

Demir, "Böyle bir mübarek geceyi fırsat bilerek günahların sıradanlaştığı, işlenme yollarının kolaylaştığı ve Müslümanları çepeçevre kuşatarak esaret altına aldığı bir dönemde 'af isteyen yok mu?' çağrısına icabet edip günah kirinden arınarak beraatını alanlara ne mutlu. Dünyanın bir kısmının yemek israfına bağlı obezite ile mücadele ettiği, diğer bir kısmının da açlıktan kırılıp ağaç kabuklarını ve yapraklarını yediği bir dönemde 'rızık isteyen yok mu?' çağrısına icabet edenlere ve bu çağrının cevabının bir tecellisi olanlara ne mutlu. Hastalıkların ve gözle görünmeyen virüslerin dünyayı insana dar ettiği ve acziyetini hücrelerine kadar hissettirdiği bir dönemde 'şifa isteyen yok mu?' çağrısına icabet edenlere ne mutlu. Savaşların, ölümlerin ve türlü türlü musibetlerin, Müslümanların başına baran baran yağdığı bir dönemde, 'musibetlerden kurtulmak isteyen yok mu?' çağrısına icabet ederek huzur ve saadet beraatını alanlara ne mutlu. Bu mübarek ayların, gecelerin ve hususen kendisine ulaşma fırsatı yakaladığımız Beraat Gecesi’nin İslam ümmetine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını niyaz eder ve gecenizi tebrik ederiz." diye konuştu. (İLKHA)                                                                                                

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir