• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
7 haftada Kur’an-ı Kerim'i okumayı öğrenen minik öğrenciler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından başlatılan uzaktan eğitimle Kur’an öğrenen öğrencileri ve ailelerini kabul eden Elâzığ İl Müftüsü Selami Aydın minik konuklarıyla yakından ilgilendi.

Yedi hafta gibi kısa bir sürede Elif-Ba’yı bitirip Kur’an’a geçen çocuklardan dua ve kısa sureler dinleyen Aydın bir hayli mutlu olurken Avukat Yılmaz Gök 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Hocası Ayten Turhan’ı ve ailelerini tebrik etti.

Aydın, minik öğrencilerin başarı kokartlarını takıp hediyelerini tek tek takdim etti.

Çocukların Kur’an-ı Kerim’i özellikle küçük yaşlarda öğrenmelerinin çok değerli olduğunu söyleyen Aydın, "4-6 yaş arası dönem; bir çocuğun becerisi, sosyal ve duygusal gelişimi ile fiziksel ve bedensel gelişimi açısından çok önemli bir dönemidir. Bu yaş grubu oldukça meraklıdır, öğrenme isteği güçlüdür. Kendine güven duygusu ile birlikte sebep-sonuç ilişkisi kurar. Toplum içinde kendisinden beklenen davranışları gösterir ve başkalarının duygularını bu yaşlarda anlamaya başlarlar." dedi.

"Rabbini ve Peygamberini tanıyan çocuklar yetiştirmeliyiz"

“Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” hadisini hatırlatan Aydın, "Dolayısıyla çocuklarımızı Rabbini, Peygamberini tanıyan kimseler olarak yetiştirmeliyiz. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara temel dini bilgilerini öğretiniz' buyurmuştur. Biz istiyoruz ki çocuklarımızın karakterlerinin oluşumunda ehil hocalarımızın payı olsun, bilen insanların rolü olsun. Örnek insanları onlara tanıtalım ve onlar gibi olsunlar." ifadelerini kullandı.

Kur’an’ın ahlakıyla ahlaklanacak ve geleceğe yön verecek nesiller yetiştirmek için tüm imkânların seferber edilmesi gerektiğine vurgu yapan Aydın, "Bu ulvî gayeye gönül veren aziz milletimize hizmet etmeye her zaman hazırız. Bu gaye doğrultusunda emek veren hocalarımızı ve yavrularını bu yaşlarda Kur’an öğrenmeye teşvik eden anne-babaları tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir