• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Elazığ Cezaevinde kadınlara yönelik program
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi`nde bir program gerçekleştirildi. Programa Vali Muammer Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Baro Başkanı Adnan Demir, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.
 
Programda bir değerlendirme yapan Baro Başkanı Adnan Demir, kadınların bir toplumun mimarları olduklarına dikkat çekerek, kadınların eğitimli olmalarının toplumların gelişip kalkınmasında çok önemli olduğunu söyledi
 
Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ise cezaevinde kalan kadınların hem buradaki sürelerini farklı alanlarda çalışma yaparak kendilerini geliştirme hem de sosyal hayata uyum sağlayabilmeleri açısından farklı etkinliklerin düzenlendiğini belirterek " Kadınlarımız gerçekten korunması ve haklarının verilmesi gereken varlıklardır. Peygamber Efendimiz de kadınlarla ilgili olarak erkeklerden kadınlar konusunda Allah`tan korkmalarını, onların birer emanet olduğunu belirtmiştir. Biz de bu konuda elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
 
Programa katılan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından da mahkûm kadınlara hediyeler verildi.
(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir