• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Türkiye altın peşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Altın rezervine sahip ülkelerin ekonomik bağımsızlıklarını elde ettiği bilinen bir gerçek. Türkiye'de son dönemde altın üretimini arttırmanın yollarını arıyor.

Cumhur Başkanı Erdoğan zaman zaman yastık altına işaret etse ve vatandaşa "altınlarınızı yastık altında tutmayın, ekonomiye kazandırın" dese de bu çağrı da tek başına yeterli gelmiyor.

Halihazırda Türkiye'nin, altın madeni potansiyeli 6 bin 500 ton dolaylarında bulunuyor. Bunun yaklaşık bin 500 tonu rezerve dönüştürüldü. 2020 yılında altın üretiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı ve 42 ton üretim yapıldı. Amaç önümüzdeki  5 yılın sonunda 100 ton üretebilecek seviyeye gelmek.

Türkiye'de, yurt içinde 18 işletme altın üretimini aralıksız sürdürüyor. Üretilen altının tamamı, 4 rafineride saf hale getiriliyor.

Önümüzdeki yıllarda hedeflenen 400 ton altın üretimini yapabilmek için 20 yeni proje hazırlandı. Tarım Bakanlığının imzası bekleniyor. O da tamamlandıktan sonra üretim hızlanacak ve Türkiye artık altın ithal eden bir ülke olmayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir