• DOLAR 32.574
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2432.771
  • ...
SON DAKİKA
Malatya Kayısı Kurulu faaliyetlerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık yüzde 80'inin Malatya'da yetiştirilmesinden ötürü önemli bir ekonomik değer ifade ettiğini belirten kurul üyeleri, amaçları ve kuruluş hedefleri hakkında Malatya Valisi Aydın Baruş'a bilgilendirmede bulundu.

Vali Baruş'u ziyaretlerinde Kurul üyeleri, amaç ve kuruluş hedeflerini şöyle özetledi:

Kayısıdaki yeni teknolojik gelişmeleri takip edip kamuoyuyla paylaşmak, dünyadaki kayısı yetiştiriciliği, pazarlaması ve tüketim alışkanlığı ile ilgili konuları takip ederek kayısı paydaşlarını bilgilendirmek, Malatya'daki kayısı paydaşlarıyla koordinasyon ve iş birliğini sağlamak.

Vali Aydın Baruş ise Malatya Kayısı Kurulu'nun kurulup faaliyete geçmesini sevinçle karşıladığını ifade ederek kurulun aktif faaliyetleri neticesinde önemli kazanımlar elde edileceğini söyledi.

Vali Baruş, Malatya Turgut Özal Üniversitesinin de dâhil olmasıyla birlikte kaysıyla ilgili bilimsel çalışmaların hız kazanacağını ve böylelikle kamuoyunun eksiksiz, bilimsel ve doğru bilgiye ulaşacağını belirtti.

Konuşmasının sonunda Baruş, ilde kayısı yetiştiriciliğine uygun olmayan alanlara uygun olan tarımsal ürünlerin belirlenerek teşvik edilmesiyle bu alanların ekonomiye kazandırılacağını, böylelikle hem il hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacağını söyledi.

Kayısı Kurulu üyeleri şunlardan oluşuyor:

Tarım Orman İl Müdürü Tahir Macit, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Gündüz, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, TKDK İl Kordinatörü Murat Tunç, Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir