• DOLAR 32.53
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2485.475
  • ...
TBMM Genel Kurulu`nda, ``temel kanun`` olarak ele alınan Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı`nın görüşmeleri sürüyor. Tasarı`nın ikinci bölümündeki maddeler üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Yıldız, Türkiye`nin doğalgaz satışında 27 AB ülkesi arasında en ucuz ikinci ülke konumunda olduğunu belirtti.

Yıldız, ``Elektrikte Avrupa`nın en ucuz sekizinci ülkesiyiz. AB üyesi ülkelerin altındayız. 10 yıl önce aynı asgari ücretlinin, aynı miktardaki doğalgaz alımına maaşının yüzde 33`ünü öderken, şu anda yarı fiyatını ödemektedir. Asgari ücretin alım gücü, iki katına çıkartılmıştır. Bu asgari ücretin çok yeterli olduğu anlamında değildir`` dedi.

Türkiye tarihinin en büyük tarımsal yapılandırmasını önceki yıl yaptıklarını ve 2,5 milyar liralık tarımsal borçların yeniden yapılandırıldığını, bu kapsamda faizlerin silindiğini hatırlatan Yıldız, yüzde 26 civarında başvuru gerçekleştiğini söyledi. Yıldız, ``Sulama birlikleriyle alakalı yeni bir af düşünmüyoruz. Ekim yapmayın denilmişse, o çiftçinin tercihine karışmak anlamına gelir. İsterse ekim yapar, istemezse yapmaz. Ama biz elektrik parasını tahsil etmediğimiz çiftçimizin elektriğini daha çok açamayız`` diye konuştu.