• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Peygamber Sevdalıları'ndan düzenlenecek Mevlid etkinliğine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl nisan ayında Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından farklı temalarla gerçekleştirilen mevlid etkinliği, bu sene 11 Nisan Pazar günü Nevruz Park alanında düzenlenecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğünün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamanın ardından etkinliğin detayları ile bilgileri paylaşan Düzenleme Kurulu Üyesi Menaf Adıyaman, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak her yıl geleneksel hale getirmiş olduğumuz Mevlid etkinliğimizi inşallah bu sene 'İnsanlığın Şifası Peygamber Sevdası' temasıyla yapacağız." dedi.

Salgın dolayısıyla 2020 yılında açık hava etkinliği düzenleyemediklerini belirten Adıyaman, "Salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl bu etkinliğimizi televizyon ekranlarında, sosyal medyada ve evlerimizde yapmıştık. Ancak Allah kısmet ederse bu yıl geçmiş yıllarda olduğu gibi meydanlarda, sokaklarda, caddelerde ve miting alanlarında Allah Resulü'nün sevdasını haykıracağız. Hepimiz tekrar sahaya ve alanlara ineceğiz." ifadelerini kullandı.

"İnsanları sıhhate kavuşturacak olan tek yol Peygamber sevdasının yoludur"

Adıyaman, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak inanıyoruz ki insanlığın şifası, Peygamber sevdası etrafında buluşmakla olur. İnsanları; huzur, refah, selamet ve sıhhate kavuşturacak olan tek yol Peygamber sevdasının yoludur. Biz de bu gerçeği 'Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinlikleri ile halkımıza sunmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Her sene düzenledikleri "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliklerinin bu yılki temasının "İnsanlığın Şifası Peygamber Sevdası" olduğunun altını çizen Adıyaman, "Allah'ın izniyle bu etkinlik kapsamında Diyarbakır'ın bütün cadde, bulvar, sokak ve işyerlerine; afiş, branda ve el ilanlarımızla Peygamber sevdasını ilan edeceğiz. Halkımızı 11 Nisan'da Nevruz Park alanında yapılacak olan Mevlid etkinliğine çağıracağız." diye belirtti.

"Salgına yönelik tüm tedbirleri almış bulunmaktayız"

Etkinlik alanında salgına yönelik alınan tedbirlere de değinen Adıyaman, "Bilindiği üzere halen salgın devam etmektedir. Biz de salgın durumunu göz önünde bulundurarak gerekli tedbir ve önlemleri şimdiden almış bulunmaktayız. Peygamberin sevdası her yıl olduğu gibi bu yıl da nisan ayında bir başka güzel olacak." dedi.

Mevlid etkinliği haftası münasebetiyle başta kent esnafı olmak üzere toplumun her kesimine, kampanya ve indirim gibi çalışmalarla sürece katkı sunma çağrısında bulunan Adıyaman, "Bizler bu vesileyle bütün esnaf kardeşlerimizden Mevlid Haftası münasebetiyle yapacağımız Mevlid etkinliği çerçevesinde, esnaflarımızın kendi imkanları dahilinde bu haftaya katkı sağlamalarıdır. Bu sebeple; gül dağıtma, salavat seferberliği, esnafımızın konuyla alakalı müşterilerine ikramda bulunmasını ve yaygınlaştırmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm Diyarbakırlıları gerçekleştirilecek olan programa davet eden Adıyaman, "Son olarak 11 Nisan Pazar günü Nevruz Meydanı'nda yapacağımız 'Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' adlı Mevlid etkinliğimize davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir