• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 5015 Nolu Petrol Yasası çerçevesinde alınan tavan fiyat uygulaması kararını değerlendiren Yıldırım, Gaziantep’te uygulanacak bayi tavan fiyatının dolum tesisi merkezi Mersin ile aynı olmasının sektörde haksız rekabete neden olacağına dikkat çekti.

Yıldırım, “EPDK kararı neticesinde Resmi Gazete’de 81 il için İstanbul fiyatından ne kadar farklı satış yapılabileceği belirlendi. Buna göre Gaziantep ve Mersin için belirlenen litre başına fark fiyatı aynı. Oysa bildiğiniz üzere Mersin akaryakıtta dolum tesisi merkezi. Yani Gaziantep’teki akaryakıt Mersin’deki tesislerden geliyor. Ama buradaki satıcıların Mersin-Gaziantep arasında gidiş dönüş 650 kilometrelik nakliye maliyeti bulunmasına rağmen Resmi Gazete’de Mersin ve Gaziantep için litre başına eklenecek fark fiyatı 13 kuruş olarak belirlenmiş. Gaziantepli satıcının zaten 12 kuruş nakliye maliyeti var.“ dedi.

Kararın gözden geçirilmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yıldırım, “Odamıza kayıtlı bulunan akaryakıt sektör temsilcileri ile yaptığımız istişarelerde söz konusu nakliye farkının sehven unutulmuş ve bu nedenle hesaba katılmamış olabileceğini değerlendirdik. Söz konusu kararın gözden geçirilerek ilimiz için uygulanan tavan fiyatlara 12 kuruş litre olan nakliye farkının ilave edilmesi hususunda girişimlerde bulunduk. Haklı talebimiz için olumlu neticeler alacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)