• DOLAR 32.518
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2428.977
  • ...
Filistin Alimler Birliğinden ``Kudüs`` Fetvası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Gazze`de bulunan Filistin Alimler Birliğinin verdiği fetvada, ``Filistinliler dışında İsrail işgalindeki Kudüs`e seyahat etmenin ve Mescid-i Aksa`yı ziyaret etmenin şeran haram olduğu`` ifade edildi.

``İşgal altındaki Mescid-i Aksa`yı ziyaret etmemenin, ``Siyonist egemenliği tanımamak ve işgalci İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine karşı direnmek`` anlamına geleceği bildirilen fetvada, ``Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşana kadar ümmetin çocukları arasında cihat ruhunun canlı tutulması için Kudüs`ün ziyaret edilmemesi gerekir`` ifadesine yer verdi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi de Kudüs`ün Filistinliler dışındaki Müslümanlar ve Araplar tarafından ziyaret edilmesinin haram olduğu yönünde fetva vermişti. Batı Şeria`daki Filistin Hükümeti`nin Vakıflar Bakanı Mahmud el-Habbaş ise fetvaya şiddetle karşı çıkmış ve Karadavi`ye fetvasını gözden geçirme çağrısı yapmıştı.

Söz konusu fetvanın Kuran ve sünnete aykırı olduğunu savunan Habbaş, ``Bu fetva Kudüs`ü Müslümanlardan ve İslam dünyasından izole etmeye çalışan İsrail`e yarıyor. Kudüs`ün ziyaret edilmesi şeri olarak farz, siyasi olarak ise bir gerekliliktir`` değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir