• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Yerli meteoroloji uydusu planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

 Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Dünya Meteoroloji Günü kapsamında "Okyanus, İklimimiz ve Hava Durumu"  temasıyla düzenlenen programda konuştu.

“KENDİ METEOROLOJİ UYDUMUZU YAPMAK VE UZAYA GÖNDERMENİN PLANINI ŞİMDİDEN OLUŞTURUYORUZ”

Konuşmasında diğer bakanlıklara verilen meteorolojik desteklere ve meteoroloji alanındaki 2023 hedeflerine de değinen Bakan Pakdemirli, "Son 19 yılda şüphesiz çok önemli projeleri hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda da; İklim Projeksiyonları ve İklim İndisleri hazırlayarak, tarım ve gıda güvenliği, enerji, sağlık, su yönetimi ve turizm başta olmak üzere kamu kurumları ve bütün sektörlerin kullanımına sunacağız. Bu kapsamda; Meteorolojik gözlem uyduları üzerinde yoğun çalışmalarımız var. Kendi meteoroloji uydumuzu yapmak ve uzaya göndermenin planını şimdiden oluşturuyoruz. Hatta uzayda meteoroloji istasyonu kurmak gibi fikirlerimizi geliştiriyor ve vizyonumuzu da şimdiden ortaya koyuyoruz.” Dedi.

TAHMİN VE ERKEN UYARI SİSTEMİ

Pakdemirli, “Bunların yanı sıra; tarımsal üretimde iklime bağlı verim kayıplarını en aza indirmek için, kuraklık Tahmin ve Erken Uyarı Sistemini hazırlayacağız. Kum ve toz fırtınaları oluşmadan önce tahmin edilerek, yetkililerin önlem almaları ve halk sağlığı başta olmak üzere, bu olayların olumsuz etkileriyle mücadele etmek için "Batı Asya Toz Tahmin, Uyarı ve Değerlendirme Merkezini kuracağız.” Dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir