• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
​MESOB Başkanı Keskin’den esnaflar için faizsiz kredi talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esnaf ziyaretinde bulunup esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Keskin zor durumdaki esanfın faizsiz krediyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

“Herkes esnaf gibi kurallara uyarsa bu hastalığı atlatırız”

Esnaflardan Coronavirus’le ilgili kurallar konusunda taviz vermemelerini isteyen Keskin “Sadece esnafların Coronavirus ile ilgili kurallara uyması yeterli değil. Tüm bireylerin kurallara uyması lazım ki bu hastalıktan biraz uzaklaşalım. Milletin gözü sadece esnafın üzerinde.  Zannediyorlar ki bu virüsü tamamen esnaf yayıyor.  Yarın turizm bölgesi açılacak, başka yerler açılacak ama herkesin gözü esnafın üzerinde. Sanki esnafın kapısında ‘Burada virüs var’ yazıyor.  Bu memleket hepimizin. Hepimiz bu geminin içindeyiz, iyi olması için elimizden geleni yapacağız. Herkes esnaf gibi kurallara uysa bu hastalığı atlatırız. Her yer dolu, ama esnafın işyerine bakıyorlar. Ülkemiz iyiye gittiği zaman hepimiz iyiye gideriz, ülkemiz kötüye gittiği zaman herkes kötüye gider. İşyerlerimizin kapanmaması için Coronavirus ile ilgili tüm tedbirlere uymalıyız. Ancak sokakta gezenlerde kurallara uymalı.” dedi.

 

“Başka türlü esnafın ayağa kalkması zor”

Esnaf ve sanatkarın Coronavirus’un verdiği sıkıntıları nefes alarak atlatabilmesi için faizsiz, kredi talep ettiklerini belirten Keskin, şöyle devam etti:

“Devletimiz bu dönem de kredi verdi, sağ olsun. Kredilerin geri ödemeleri başladı. İş yapamayacak duruma gelince sıkıntıya girdik. Şu anda hükümetimizden 1 yıl ödemesiz, faizsiz 100 bin TL kredi istiyoruz. Başka türlü esnafın ayağa kalkması zor. TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken başta olmak üzere bu konuyu yakından takip ediyoruz. Hükümetimizle iyi bir diyalog içindeyiz. İnşallah bir sonuç alırız. Piyasalardaki durum esnafın acilen 100 bin TL’lik faizsiz bir kredi ihtiyacını gösteriyor. Esnafımız böyle bir kredi desteğini bekliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan böyle bir beklentimiz var.”

“Mahallenizin esnafından alışveriş yapın”

Vatandaşları mahallesindeki işyerinde alışveriş yapmaya davet eden Keskin “Esnaf ve sanatkâr kendi yemediğini başkasına yedirmez, kendi içmediğini başkasına içirmez. Kadınlar başımızın tacıdır. Kadın esnaflarımızın sayısını artması bizleri mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Marketler her ürünü satmasın”

Marketlerin faaliyet alanları için yasal düzenlemenin mutlaka yapılmasını istediklerini dile getiren Keskin “Büyük marketler kırtasiye işinden, çiçek işinden vaz geçsin. Araba lastiği, yapı malzemesi satmasın. Marketler de belli bir ürünü satsınlar. Kırtasiyeci esnaf sadece kırtasiye satıyor. Marketlerin kırtasiye, çiçek, araba lastiği satmaya niye ihtiyacı olsun. Mutlaka bir düzenleme yapılmalı.” şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir