• DOLAR 32.598
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2408.77
  • ...
Batman`da imamlar toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Vali Yılmaz Arslan İl Müftülüğünde her ay mutad olarak yapılan imamlar toplantısına katıldı.
 
Kültür Merkezi Konferans Salonu`nda düzenlenen program, İbrahim Halil Yakut`un Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Programda konuşma yapan Vali Arslan, din görevlileri ve imamların görevlerini iyi bildiklerini, bu yüzden kendilerine tavsiyede bulunma ihtiyacı hissetmediğini söyledi. Müftülüğün çalışmalarından memnun olduğunu belirterek, başarı dileğinde bulunan Vali Arslan, Cami ve Kur`an Kursları çevrelerinin nezih olmasının önemine değindi.
 
Din görevlilerinin toplumun problemleri ile ilgilenmelerinin ehemmiyetini dile getiren Vali Arslan, din görevlilerinin vaaz ve hutbelerinde hep cehennem vurgusu yapmadan, zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı, nefret ettirici değil müjdeleyici konuşmalar yapmalarının faydalarını ifade etti.
 
Taziyeler üç gün olsun
Bölgedeki taziye geleneğine değinen Vali Arslan, "Taziye çok güzel ve faydalı bir gelenektir. Bununla birlikte taziyelerin üç günden fazla sürmesi gereksiz ve dar gelirli taziye sahiplerini maddi külfet altına sokuyor. Bunun önlenebilmesi için de din görevlilerimize görev düşüyor" şeklinde konuştu.
 
Toplantıdan sonra İl Müftülüğünü ziyaret eden Vali Arslan, İl Müftülüğü makamında İl Müftüsü Hasan Çağlar ile bir süre sohbet ettikten sonra İl Müftüsüne başarı dileklerini iletti.
(Sezer İlbasan - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir