• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Polisin tavrı halkı terörize ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batmanda aynı eve bir yıl içinde şafak vakti, herkesin uyuduğu bir saatte kapıların kırılarak iki defa baskın yapılması büyük tepki görürken, evde yaşayan kadın ve çocukların psikolojilerinin bozulduğu belirtildi.

Olayın yaşandığı Seyitler Mahallesindeki eve gelerek aileye destek açıklamasında bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, sivil halka reva görülen bu zulmü parti olarak asla kabul etmeyeceklerini, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Bayanların kafasına silah dayayıp yere yatırmaya çalışmışlar”

Olayın yaşandığı cumartesi günü mağdur ailenin parti binalarına gelerek kendilerini durumdan haberdar edip destek talep ettiklerini belirten Şahin Aile bireylerinin anlattığına göre polisler sabah saat 5.30 gibi gelip dış kapıyı çalmışlar. İnşaat işçisi olan erkekler dışarda oldukları için evde sadece kadınlar varmış. Kadınların kapıyı açmalarına fırsat vermeden bahçe kapısını rayından sökerek içeri girmişler. Evin kapısını da koçbaşıyla kırıp ayakkabılarıyla içeri girip çocukların gözleri önünde bayanların kafasına silah dayamışlar. Ayrıca bayanları da yere yatırmaya çalışmışlar.” dedi.

Kadın ve çocukların büyük korku yaşadıklarını vurgulayan Şahin şöyle devam etti: Kadınlar polislere itiraz etmişler. Neden bize terörist muamelesi yapıyorsunuz, suçumuz ne demişler. Geçen sene de aynı eve baskın yapmışlar. Polisler her şeyi alt üst edip evi aradıktan sonra yanlış adres deyip gitmişler.”

Bunu kabul edemeyiz”

Batman emniyetinin bu tavrını anlamanın mümkün olmadığını söyleyen Şahin Bu davranışı kabul etmemiz mümkün değil. Yıllarca halk emniyet güçlerinin bu davranışından dolayı çok çekti. Halkımıza potansiyel terörist muamelesi yapılmakta, bunu kabul edemeyiz.” Diye konuştu.

Baskın yapan ekibi dava edeceğiz”

Olayla ilgili HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı olarak Vali Beyden iki defa randevu talep ettiklerini ancak kendilerine dönüşün bile olmadığını ifade eden Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Aradan birkaç gün geçti. Dönüş olmayınca basın yoluyla kamuoyuna duyuruyoruz. Ve yetkililere şunu söylüyoruz; bu halk terörist değil. Ama emniyet mensuplarının bu tavrı halkı terörize ediyor. Bunun peşini bırakmayacağız. Bu insanlık dışı muameleden sonra kameraların eşliğinde sanki normal bir baskınmış gibi tekrar eve giriyorlar. Halk bilinçlendi, bunu kabul etmiyor artık. Partimizin avukatı da şu an yanımda. Biz baskını yapan ekibi dava edeceğiz. Olayın takipçisi olacağız.”

Avukat Cihat Altun

Suç duyurusunda bulunduk”

Baskının yapıldığı evin önünde açıklama yapan Avukat Cihat Altun da “İletişim ağlarının bu kadar yaygınlaştığı, tüm bilgilerin korunduğu bu zamanda terörle mücadele polislerinin bir eve iki defa yanlışlıkla baskın yapıp aileye büyük mağduriyet yaşatması mazur görülecek bir durum değildir. Bunda kasıt ihtimali yüksektir. Biz hukuki olarak süreci başlatıp suç duyurusunda bulunmuş bulunmaktayız. Sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız.” dedi.

Nurettin Temiz

“Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu”

Aynı şekilde bir yılda iki defadır evlerine baskın yapıldığını söyleyen ev sahibi Nurettin Temiz Biz erkekler evde değildik, işteydik. Bayanlar kapıyı açacağız demelerine rağmen kapıların açılmasını beklemeden kırıp içeri giriyorlar. Kadın ve çocuklarımız büyük mağduriyet yaşadılar. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Daha sonra bizi arayıp kapıları tamir etmek istediler. Ama biz kabul etmedik. Biz hakkımızı arayacağız. Hukuki yollara başvuracağız.” ifadelerini kullandı.

Ev hanımı Saliha Temiz

“Çocuklarımız hala o olayın etkisinden kurtulmadan ikinci baskını yaptılar”

Olay günü büyük korku yaşadıklarını belirten ev hanımı Saliha Temiz de şunları kaydetti: Kapıyı çaldılar, ben açmaya çalışırken beklemeden kapıyı kırdılar. Biz de çocuklar da çok korktuk. Bir yıl önce de baskın yapmışlardı. Çocuklarımız hala o olayın etkisinden kurtulmadan ikinci baskını yaptılar. Çocuklarımın ve benim psikolojimiz bozuldu. Bunun hesabını kim verecek.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir