• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Mersin`de eğitime arsa ve bina desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Eğitim altyapısını iyileştirmek ve güçlendirmek için arsa ve bina bağışı yapan Gökhan Mürşitoğlu ve Ayfer Mürşitoğlu kardeşler, Valilik Toplantı salonunda Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile bağışa ilişkin protokol imzaladı.

 

Yapılan imza töreninde Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yanı sıra Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan hazır bulundu.

 

Babalarının ismini yaşatmak amacıyla bu bağışı yaptıklarını belirten hayırsever Ayfer Mürşitoğlu, babalarının hayattayken böyle bir bağışta bulunmak istediğini, ancak ömrünün yetmediğini söyledi. Mürşitoğlu, abisi ile beraber bu bağışı yapmaya karar verdiklerini söyledi.

 

Mersin`de eğitim altyapısını iyileştirme ve güçlendirmenin temel hedefleri arasında yer aldığına dikkat çeken Vali Güzeloğlu ise, Mersin`de son 3 yılda Türkiye çapında eğitim başarılarını peş peşe elde ettiklerini ifade etti.

 

Hayırseverlerin de bu başarıların elde edilmesinde büyük katkıları olduğuna işaret eden Vali Güzeloğlu, \"Bugün yine öyle bir protokoldeyiz. Mutluluğumuz bu açıdan çok büyük ve çok özel. Rahmetli anne ve babaları adına bu katkıyı sağlayan, adlarını ölümsüz kılacak ve yaşatacak olan çok değerli evlatlarına çok teşekkür ediyorum\" dedi.

 

Projeye ilişkin teknik bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, bağışlanan binayı ana sınıfı veya halk eğitim merkezi olarak kullanma, arsaya ise hem ilkokul hem de ortaokul yapma niyetinde olduklarını söyledi.

 

Gül, eğitim camiasından bir öğretmenin bu bağışı gerçekleştirmesinin kendilerini ayrıca memnun ettiğini kaydetti. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir