• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Türkiye ile İran Arasında Güvenlik Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekin Arslan başkanlığındaki Türkiye heyeti ile Maku Fermandarı Hamid Ahmedyan başkanlığındaki İran Heyeti, 72. Alt Güvenlik Toplantısı için Ağrı`da bir araya geldi.
 
İki ülkenin müşterek sınırlarındaki güvenlik konuları ile gümrük sorunları görüşüldüğü toplantıya Iğdır Valisi Ahmet Pek, Sınır Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin, Iğdır İl Jandarma Komutanı Albay Erdem Yılmaz, Ağrı İl Emniyet Müdürü Bayram Coşkun, Iğdır İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü ile İranlı mevkidaşları katıldı.
 
Dostluk mesajlarının verildiği toplantıda taraflar müşterek sınırlarında terörle mücadelede iki taraf sınır güvenlik görevlilerinin gayretleri takdir edilirken, terör olaylarının son bulması için karşılıklı bilgi alışverişinin devamı vurgulandı. Toplantıda ayrıca her türlü kaçakçılıkla mücadelenin yoğunlaştırılarak kararlılıkla devam edeceği kaydedildi.
 
Toplantı yaklaşan Nevruz Bayramı nedeni ile yolcuların gümrüklerde yığılmalarının önlenmesi için Bazergan-Gürbulak Gümrük kapılarında yolcu işlemlerinin hızlandırılması karara bağlandı.
 
Toplantı sonrasında heyetler karşılık hediye takdim etti. Heyetler daha sonra Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen kısa geziden sonra Ağrı`dan ayrıldı.
(Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir