• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep’in kültürel zenginlikleri dünyaya duyurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin yalnızca kendi ulusal sınırları içeresinde gerçekleştirdiği faaliyetlerle anlatılacak bir millete sahip olmadığını söyledi.

Şahin, “Gönül coğrafyamız başta olmak üzere bütün dünya ülkelerinin bizden beklentileri var. Bunu tek başına bir devletle başarmak mümkün değil, o yüzden Türkiye Maarif Vakfı gibi uluslararası alanda çalışan kuruluşlara ihtiyacımız var. Biz bu protokolle gücümüzü birleştiriyoruz. Çünkü yerel kalkınma ile insani kalkınma çok önemlidir.” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ise, “Türkiye Maarif Vakfı olarak kuruluşundan bugüne 52 ülke de eğitim faaliyetlerimize başladık. 43 bin civarında öğrencimiz var. Türkiye adına yurt dışında insanların ortak değerleri etrafında eğitim veriyoruz. Temel amacımız; her yerde dünyanın iyiliği için çalışacak, ilmini ve irfanını insanlığın ve dünyanın barışı ve huzuru için kullanacak olan iyi ve erdemli insanlar yetiştirmektir. Bu amaçla Türkiye’deki pek çok kamu, kurum, kuruluşuyla ve STK’larımıza da iş birlikleri yapıyoruz.” diye konuştu.

Protokolün ardından Akgün ve Şahin günün anısına birbirlerine hediye takdim etti.

Protokol hakkında

İmzalanan protokol kapsamında Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda gerek duyulan alanlarda insan kaynağının yetiştirilmesi desteklenecek.

Yurt içinde ve yurt dışında vakıf tarafından verilen hizmet kalitesinin bilinirliği artırılacak. Gaziantep’in kendine has zenginlikleri uluslararası arenada tanıtılacak ve Türkiye’nin eğitim alanındaki zengin tecrübesinin uluslararası alanda yaygınlık, etkinlik ve bilinirlik kazanması sağlanacak.  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir