• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
`Hızlı değişime ayak uydurmak zorundayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Bursa Eğitim Günleri projesi, Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitim paneliyle devam etti.
 
Proje kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ve Hürriyet Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim paneline, Bursa ilinde görev yapan yaklaşık 500 Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen katıldı.
 
Bursa Eğitim Günleri projesini çok önemsediğini vurgulayan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Türkiye`nin hedeflerine ulaşabilmesi için öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyledi ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Dünyanın sosyal ve teknolojik olarak hızla değiştiğini ve geliştiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Eğitimciler olarak Dünya`daki bu hızlı değişime ayak uydurmamız gerekiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üniversitelerle iş birliği yaparak Bursa Eğitim Günleri projemizi uygulamaya koyduk. Eğitim günlerinde her hafta bir branşımız olmak üzere eğitim panelleri yapılacak. Başta Bahçeşehir Üniversitesi olmak üzere bu organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Okullarda görev yapan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerin önemine vurgu yapan Atilla Gülsar, "Öğrencilerimizin ve velilerimizin bizden beklentileri büyük. Bu çocuklar hepimizin çocukları. Beklentileri karşılamak için, öğrencilerimize ve velilerine en iyi yönlendirmeyi yapmalıyız. Bu konuda rehber öğretmenlerimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Göreve geldiğim günden beri rehber öğretmenlerimizle birlikte birçok başarılı çalışma gerçekleştirdik. Rehber öğretmenlerimize bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından eğitim programına geçildi. Daha önce Matematik branşında gerçekleştirilen eğitim panelleri Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Edebiyat, Felsefe, Psikoloji ve Sosyoloji branşlarında devam edecek.
(Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir